Zdravlje

Šira ponuda OTC lijekova za pacijente u BiH

Šira ponuda OTC lijekova za pacijente u BiH
Foto: N.N. | Šira ponuda OTC lijekova za pacijente u BiH
N.N.

BANJALUKA - Hemofarm koji posluje u okviru Štada grupe, preuzeo je distribuciju i prometovanje asortimana OTC (lijekovi koji se izdaju bez recepta) brendova kompanije Sanofi, čime je dodatno proširio ponudu proizvoda za pacijente u BiH.

Bisolvon, Buscopan i Dulcolax samo su neki od poznatih brendova koji su pokriveni ugovorom između Štade i Sanofija, a biće dostupni u BiH posredstvom Hemofarma.
Sredinom ove godine Štada i Sanofi zaključile su sporazum za 20 evropskih zemalja, među kojima je i BiH, na osnovu kojeg će Štada biti nadležna za distribuciju i prometovanje Sanofijevog portoflija na ovim tržištima.
Sporazum dvije multinacionalne kompanije obuhvata distribuciju oko 50 Sanofijevih brendova, među kojima su proizvodi za ublažavanje kašlja i prehlade, protiv alergija, za bolji rad organa za varenje itd. Na tržištu BiH biće dostupno šest brendova: Buscopan, Bisolvon, Dulcolax, Essentiale  Forte, Allegra i Enterogermina.
Prema riječima generalnog direktora Hemofarma Ronalda Zeligera, ova kompanija svakodnevno potvrđuje koliko je važan puzdan partner pacijentima i potrošačima u BiH, kao i cijelom zdravstvenom sistemu.
"Naš široki portfolio lijekova i medicinskih sredstava konstantno se proširuje i unapređuje, te nudi savremena farmaceutska rješenja kao odgovor struke i nauke na brojne bolesti i tegobe pacijenata. Dodavanjem novih brendova kao što su Bisolvon, Buscopan i Dulcolax, Hemofarm potvrđuje koliko je pouzdan partner ljekarima, farmaceutima, pacijentima i potrošačima širom zemlje, jer nudi moderna rješenja za različite zdravstvene probleme ljudi“, ističe direktor Zeliger. 
Na ovaj način, Hemofarm na početku zimske sezone proširuje postojeći portfolio brendova za kašalj, prehladu i respiratorne bolesti, kao i kategoriju digestivnog zdravlja. 
 
Od ovog novembra Hemofarm za tržište BiH prometuje poznate proizvode kompanije Sanofi, poput Buscopana, Bisolvona i Dulcolaxa.
U okviru sporazuma o distribuciji zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u 20 evropskih zemalja, Štada i Hemofarm za potrošače u BiH učiniće dostupnim šest brendova francuske kompanije Sanofi.
„Naš cilj je da na svaku bolest ili tegobu odgovorimo adekvatnim lijekom ili preventivom. Širenjem našeg asortimana brendovima kao što su Buscopan, Bisolvon i Dulcolax, potvrđujemo koliko smo pouzdan partner ljekarima, farmaceutima, pacijentima i potrošačima širom zemlje.”
 

O kompaniji STADA Arzneimittel AG

STADA Arzneimittel AG je kompanija sa sjedištem u Bad Vilbelu, Njemačka. Kompanija se fokusira na strategiju tri stuba koja sadrži generiku, farmaceutske specijalitete, i zdravstvene proizvode široke potrošnje koji se izdaju bez recepta. Na globalnom nivou, STADA Arzneimittel AG prodaje svoje proizvode u oko 120 zemalja. U poslovnoj 2020. godini, STADA je ostvarila prodaju grupe od 3.010,3 miliona EUR i korigovanu dobit prije kamate, poreza, amortizacije i depresijacije (EBITDA) od 713,3 miliona EUR. Na dan 31. decembar 2020. godine, STADA je imala 12.301 zaposlenih širom sveta.

Dodatne informacije za novinare:

STADA Arzneimittel AG - Odnosi sa medijima / Stadastrasse 2-18 / 61118 Bad Vilbel, Njemačka / 
Telefon: +49 (0) 6101 603-165 / Faks: +49 (0) 6101 603-215 / E-Mail: [email protected] 
Ili nas posjetite na Internetu na www.stada.com/press 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije