Zdravlje

Sokovi jačaju imunitet

Sokovi jačaju imunitet
Foto: N.N. | Sokovi jačaju imunitet

Grip se lako prenosi, a kako biste ga izbjegli, bitno je i da imate zdrave navike i ojačate imunitet, da redovno vježbate i da odvojite vrijeme za odmor.

Namirnice s protivupalnim svojstvima su zeleno povrće, bobičasto voće, losos, a tu su i nezaobilazni vitamin C u vidu nara, limuna, narandže, mandarine i cvekle.

Sok od narandže

Sastojci:

1 čen bijelog luka

1/2 kašike kurkume

1 kašika naribanog đumbira

1 šoljica cijeđenog soka od narandže

1/2 cijeđenog limuna

Priprema:

Bijeli luk nasjeckajte sitno i pomiješajte ga s ostalim sastojcima. Sve umutite u blenderu i prelijte u staklenu flašu. Tri do četiri dana zaredom popijte jednu čašu ovog soka dnevno. Čuvajte ga u frižideru.

Sok od cvekle

Sastojci

* glavica svježe cvekle

* pola šolje vode

* dvije kašike meda

Priprema:

Dobro operite i očistite cveklu. Isijecite je na kockice i izblendajte. Dobijeni sok razblažite vodom i dodajte med. Ovaj moćni antioksidativni napitak obezbijediće vam dovoljno energije tokom čitavog dana, a ujedno će zaštititi od sezonskih prehlada. Sok je prijatnog i slatkog ukusa i u njega može da se doda sok od limuna, narandže ili nekoliko kapi ehinacee.

Sok od paradajza

Sastojci:

* 1 paradajz

* 1 narandža

* 1 jabuka

* 4 velike mrkve

* kockice leda

Priprema:

Sve sastojke iscijedite u sokovniku ako volite sok ili ogulite i stavite u blender, izmiksajte dok ne dobijete smoothie. Ovo je lakša i brža varijanta. Dodajte kockice leda po želji. Ovaj sok za imunitet nudi savršenu kombinaciju slatko-oštrog ukusa i zaista je najbolji način za buđenje u sumorno jutro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije