Zdravlje

Tri savjeta za razbijanje celulita

Tri savjeta za razbijanje celulita
Foto: Ilustracija | Tri savjeta za razbijanje celulita

Često izbjegavamo da nosimo kraće stvari upravo zbog celulita. Ako se na vrijeme ne pozabavite ovim problemom, to ćete ga teže riješiti. Celulit nastaje kada potkožne masne ćelije oteknu i krenu da pritiskaju vezivno tkivo. Iz toga slijedi zaključak da, što manje masnoće u organizmu imate, imaćete i manje celulita. Ovaj problem ne možete riješiti preko noći, potrebna su istrajnost i upornost.

1. Više vode i hrane bogate vlaknima

Najpreporučljivije bi bilo da odradite detoksikaciju cjelokupnog organizma, posebno jetre i debelog crijeva. Postoje brojni prirodni napici za detoksikaciju, ali za potpuniji efekat poželjno je izbjegavanje kofeina, nikotina, ali i smanjenje unosa soli i masti. Hidratacija je ključna, pa gledajte da popijete bar 2l vode dnevno. U svakodnevni meni poželjno je da uključite hranu bogatu  vlaknima i hranljivim materijama, poput borovnica, orašastih plodova, čija i lanenog sjemena, soje.. Kada su žitarice u pitanju pridržavajte se onih od cijelog zrna kao što su ječam, raž, proso, kinoa. Svježe povrće je takođe sjajan izvor vlakana.

2. Redovna fizička aktivnost

Šetnje, brzo hodanje, vožnja bicikla, joga samo su neke od mogućih aktivnosti. Uz pravilnu ishranu i redovno vježbanje smanjujete šansu za pojavu narandžine kore. Vježbanje sagorijeva masne naslage, a posebno se preporučuju vežbe koje tope masne naslage na nogama, budući da je to najčešća regija pojave celulita kod žena.

3. Masaža

Masažom ćete podstaći cirkulaciju u određenoj regiji. Masaža pomaže u razbijanju masnih naslaga. Dejstvo masaže možete pojačati proizvodima za piling ili određenim četkama.

Važno je imati na umu da celulit vrlo vjerovatno ne može u potpunosti nestati, ali možete se potruditi da bude što manje primjetan.

(NovostiMagazin)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije