Zdravlje

Pratite nas na Google news

Trikovi kako da brže utonete u san

Trikovi kako da brže utonete u san
Foto: Image by Claudio_Scott from Pixabay | Trikovi kako da brže utonete u san
N.N.

Prvo je potrebno isprazniti um od svih misli koje prolaze kroz glavu. Da biste to učinili, preporučuje da opustite sve mišiće na licu. Nakon toga opustite ramena pa ruke.

Metoda iz knjige 'Relax and Win: Championship Performance' autorice Sharon Ackman navodno pomaže ljudima da brzo utonu u san, a koriste je i američki vojnici.

Vrlo je jednostavna, a treba se samo opustiti. Ackman tvrdi kako ćete zaspati za samo dva minuta.

"Američka mornarička škola razvila je naučnu metodu za spavanje u bilo kakvim uslovima, i danju i noću. Nakon šest sedmica prakse, 96 odsto vojnika zaspalo je za maksimalno dvije minute. Čak i nakon što su pili kafu ili kad su u pozadini slušali pucnjeve", piše Ackman.

Prvo je potrebno isprazniti um od svih misli koje prolaze kroz glavu. Da biste to učinili, preporučuje da opustite sve mišiće na licu. Nakon toga opustite ramena pa ruke. Udahnite i opustite prsa pa noge.

Narednih deset sekundi htjećete očistiti misli. Zamislite da ležite u mračnoj sobi na udobnom kauču. Ako imate problema sa opuštanjem, počnite na glas izgovarati naredbu: 'Ne razmišljaj'. Radite to toliko dugo dok vam ne uspije.

Ako ste sve učinili kako treba, lagano ćete utonuti u san. Naravno, uz više vježbe to će ići sve brže. Ackman kaže kako je ovo posebno korisna metoda za ljude u vojsci koji su se našli u opasnim situacijama i onima koji se nose sa strahotama rata.

(24sata.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije