SP Qatar 2022.

Zdravlje

Trikovi pomoću kojih ćete spriječiti da vas nažuljaju nove cipele ili sandale

Trikovi pomoću kojih ćete spriječiti da vas nažuljaju nove cipele ili sandale
Foto: Pexels | Trikovi pomoću kojih ćete spriječiti da vas nažuljaju nove cipele ili sandale
N.N.

Baby puder, vazelin ili dezodorans u gelu napraviće tanki sloj na koži, umanjiti trenje i onemogućiti nastanak žuljeva. Još jedan zanimljiv trik za proširiti uske cipele napravljene od kože, antilopa, ali i umjetnih materijala svatko od nas ima u svojoj kuhinji.

Radi se o krompiru. Veče prije ogulite krumpir srednje veličine i preko noći ga stavite u cipele. Do jutra će sokovi iz krompira omekšati materijal, a cipele će postati šire.

Da biste znali jesu li štikle udobne, već u trgovini možete procijeniti mjereći udaljenost između đona i pete. Ta udaljenost ne smije biti manja od 7,5 centimetara. Takva udaljenost garantira udobne cipele u kojima ćete izdržati cijelu noć bez obzira na visinu potpetice.

1. Spriječite klizanje uz brusni papir

Istrljajte potplate novih cipela brusnim papirom kako bi postali grublji i neravni. Tako ćete dobiti bolje trenje između cipele i poda pa se cipele više neće klizati.

2. Zalijepite nožne prste da ne bole

Između trećeg i četvrtog nožnog prsta prolazi živac koji u uskim cipelama boli. Kako biste to spriječili, selotepom ili zavojem zalijepite treći i četvrti nožni prst. Prvim se smatra palac.

3. Nove cipele rastegnite ledom

Napunite vrećice za zamrzavanje vodom i stavite ih u cipele. Kad se voda sledi, ona širi svoj obim pa će proširiti i cipele. Ostavite cipele s vrećicama u zamrzivaču preko noći.

4. Fen za kosu

Nove, preuske cipele zagrijte fenom za kosu. Pazite da ne pretjerate pa da se cipele ne rastope. Kad materijal omekša, izvijajte cipele po sredini i u svim smjerovima, samo pazite da ih ne polomite ili ne savinete toliko jako da ostanu u tom položaju.

5. Obujte vunene čarape

Preuske cipele rastegnite vunenim, debelim čarapama. Obujte čarape i cipele te hodajte po kući dok se cipela ne rastegne i postane ugodna za nošenje.

6. Protiv žuljeva dezodoransom

Prozirnim dezodoransom u gelu premažite mjesta na nozi gdje dobivate žuljeve. On će stvoriti prozirni film između noge i cipele pa će spriječiti žuljeve.

7. Flaster na remenčiće

Urezuju li se remenčići od sandala u kožu zalijepite na njih s unutrašnje strane deblji, mekani flaster na rezanje. Izrežite ga u željenoj širini te ga zalijepite gdje se urezuje u kožu.

(24sata)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije