Zdravlje

Uvin H čaj - nezaobilazan dio svake kućne apoteke

Uvin H čaj - nezaobilazan dio svake kućne apoteke
Foto: Ustupljena fotografija | Uvin H čaj - nezaobilazan dio svake kućne apoteke

Ne postoji poznatiji i uspješniji partner kad je u pitanju borba protiv upala mokraćnih kanala od Naturavita Uvin H čaja kojem se svi okrećemo s potpunim povjerenjem.

Tradicija duža od 40 godina

Uvin H čajna je mješavina šest biljaka koja se sastoji od lista medvjetke, zelen vrijeske, lista breze, korijena zečjeg trna, zelen preslice i kukuruzne svile, a svi ovi blagotvorni sastojci efikasno djeluju protiv mokraćnih infekcija. Receptura za ovu čajnu mješavinu nepromijenjena je od 1977. godine kada se Naturavita Uvin H čaj pojavio kao prvi takav čaj na tržištu.

Tajna djelotvornosti Uvin H čaja

Najzastupljeniji i najvažniji sastojak Naturavita Uvin H čaja je list medvjetke. Medvjetka, ili medvjeđe grožđe, mnogo je više od biljke koja je često u sjeni svojih "sestara" - brusnice i borovnice. Iako su njeni crveni plodovi gorči i trpkiji od brusnice i borovnice, listovi medvjetke bogat su izvor fenolnih spojeva, arbutina i metilarbutina.

Arbutin, prisutan u listovima medvjetke, aktivan je sastojak koji se u organizmu pretvara u hidrokinone, bioaktivne molekule koje posjeduju antibakterijska svojstva, a istraživanja pokazuju kako su hidrokinoni najefikasnije molekule u borbi protiv upale mjehura! Naturavita Uvin H čaj se zahvaljujući standardizovanoj i deklarisanoj količini arbutina svrstava u kategoriju dodataka prehrani.

Medvjetka se zbog svih svojih efekata djelovanja smatra jednom od najljekovitijih biljaka, a posebno za zdravlje urinarnog trakta. Upravo zbog toga, Naturavita Uvin H čaj postao je glavni izbor svih koji traže prirodan način liječenja mokraćnih infekcija, a kojeg preporučuju i doktori.

Kontrola zdravstvene ispravnosti i analiza aktivnih sastojaka Naturavita Uvin H čaja omogućuje očuvanje standardne kvalitete o kojoj Naturavita brine u svakom koraku proizvodnje.

Pakovanje za sve životne stilove

Naturavita Uvin H čaj dostupan je u tri pakovanja – rinfuzni, filter vrećice te instant.

Čaj u rinfuznom pakovanju idealan je izbor ako ste navikli da pravite svježi čaj u lončiću ili ako vam je potrebna veća količina ovog djelotvornog pripravka za cijelu porodicu.

Za ispijanje čaja u bilo koje doba dana odaberite praktične filter vrećice. Jedna filter vrećica za jednu šoljicu čaja i blagotvorni napitak je spreman već za 10 minuta.

A ako ste u žurbi, posegnite za instant čajnom mješavinom u granulama. Čaj je spreman u svega nekoliko trenutaka pa vam pripremanje neće oduzimati puno vremena!

Naturavita - kvalitet od polja do šoljice

Čajevi Naturavita dio su Spider grupe porodice Nemčević iz Pitomače u Hrvatskoj. Njihova polja prepuna su cvjetova kamilice i crnog sljeza te obogaćena listovima matičnjaka i mirisne mente. Nošeni porodičnim duhom i ponosom, na plantažama u Pitomači proizvode samo čaj brinući o bilju od polja do šoljice.

Ponudu Naturavita čajeva pogledaj na www.caj.hr.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije