Zdravlje

Zeleno blago oporaviće organizam, a ten će zablistati

Zeleno blago oporaviće organizam, a ten će zablistati
Foto: Ilustracija | Zeleno blago oporaviće organizam, a ten će zablistati
N.N.

Jutarnja kafa je ritual koji ne preskačete? Ukus, aroma, opojan miris... Ipak, razmislite, jer jedan drugi napitak može da vam donese promjene ako počnete da ga pijete. U pitanju je mača čaj može da učini za kratko vrijeme mnogo toga za vaše zdravlje.

Mača čaj sadrži katehin, karotin i vitamine A,B,C i E i ima izuzetno ljekovita svojstva. Osim što sadrži veliku količinu antioksidansa, podstiče probavu i metabolizam i nevjerovatno kako pomaže u sagorijevanju kalorija. Šoljica čaja ima smirujuće i opuštajuće djelovanje, podiže raspoloženje i poboljšava koncentraciju. Odličan je u borbi protiv virusa i bakterija, bogat je dijetalnim vlaknima, pomaže u snižavanju holesterola i visokog šećera u krvi.

Kafa je napitak koji većina bira kao prvi jutarnji. Međutim i najvjernijim obožavaocima nekada zasmeta jačina ukusa, osjete preskakanje srca, pa na portalu "Pop Sugar" preporučuju da zamijenite ovaj napitak najfinijim zelenim čajem, mača čajem.

U čemu je razlika?

Kafa je prirodan diuretik, dehidrira organizam, a to znači da utiče na starenje. To ne znači da šolja kafe stvara bore. Mača je s druge strane bogata antioksidansima, sprečava razna negativna stanja, a utiče i na ljepši ten.

Promjene su trenutne

Samo nedjelju dana od trenutka od kada se "skinete" sa kafe i pređete na ovaj čaj vidjećete određene promjene. Energija će biti na znatno višem nivou, a ten će vam sigurno zasijati.

Da li je kafa loša?

"Pop sugar" navodi da kafa nije nužno loša, ona čak može da produži život. Ali, morate da je pijete u malim dozama, da uz kafu pijete i dosta tečnosti, pa će efekat biti pozitivan.

(b92)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije