Zdravlje

Zubar pokazao ispravan način čišćenja četkice za zube

Zubar pokazao ispravan način čišćenja četkice za zube
Foto: Pixabay | Zubar pokazao ispravan način čišćenja četkice za zube

Četkica za zube dom je više od 100 miliona različitih bakterija, kako je pokazalo istraživanje Univerziteta u Mančesteru.

Već svako zna da je pranje zuba osnovna higijenska potreba, ali rijetko ko zna da naša četkica za zube treba da se redovno čisti i to na određen način. Jedan zubar, Suhail Mohiuddin, pokazao je kako to jednostavno da uradite, ali i koliko se nečistoće nalazi na četkici.

Podijelio je video na TikTok u kojem je objasnio da proces pranja četkice pod hladnom vodom nakon pranja zuba nije dovoljan kako bi se očistile sve bakterije. To je zato što je četkica dom više od 100 miliona različitih bakterija, kako je pokazalo istraživanje Univerziteta u Mančesteru.

Naime, Suhail tvrdi kako je najbolje da četkicu prvo očistite sapunom i toplom vodom, uzimajući u obzir da se sapun mora temeljno isprati sa četkice, a zatim dezinfikovati tako što ćete četkicu jednom nedjeljno preko noći ostaviti u antibakterijskoj tečnosti za ispiranje usta ili u smjesi od dvije kaščice sode bikarbone i 235 mililitara vode.

(Novosti.rs)

@dr.m_

Did you know your toothbrush harbors a ton of germs!! This is how to clean it and keep you healthy! #healthtips #dentist #coronavirus

♬ Like That - Doja Cat

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije