Krenuo najduži komercijalni let u istoriji vazduhoplovstva

NJUJORK - Njujork i Sidnej od danas će biti povezani direktnom avio-linijom bez sletanja, koja će oboriti sve dosadašnje rekorde kada su u pitanju komercijalni letovi.

Počelo punjenje Turskog toka gasom

Počelo je punjenje priropdnim gasom prvog kraka gasovoda Turski tok, saopštila je kompanija Južni tok transport, podružnica ruskog giganta Gasproma.

Amerika uvela carine Evropskoj uniji

VAŠINGTON - Amerika je danas uvela carine na robu iz EU vrijednu rekordnih 7,5 milijardi dolara.

Stigla ponuda za "Aluminij": 200 miliona evra, gradnja elektrane ...

Kinesko-izraelski konzorcij dao je juče svoju ponudu za mostarski "Aluminij" i predstavnicima Vlade FBiH i mostarske kompanije prezentovao biznis plan ponovnog pokretanja ...

Zapadni Balkan i "zelena ekonomija": Iskoristiti izvore obnovljive ...

BEOGRAD - Završnog dana 9. Beogradskog bezbjednosnog foruma održan je panel posvećen usmjeravanju Zapadnog Balkana na "zelenu ekonomiju", a učesnici su tom prilikom govorili o ...

Harčenko: Srbija uskoro dio gasovoda "Turski tok"

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko najavio je u Jagodini, da će Srbija uskoro biti dio gasovoda "Turski tok".

Privredni rast Kine usporen na šest odsto

PEKING - Privredni rast Kine u trećem kvartalu iznosio je šest odsto, što je najsporiji tempo u posljednje skoro tri decenije, saopštile su danas vlasti.

Tokio ne želi u koaliciju sa Vašingtonom

TOKIO - Japan se neće pridružiti bilo kakvoj koaliciji SAD za zaštitu trgovačkih brodova u vodama Bliskog istoka, saopšteno je iz japanske Vlade.