Film i serije

Snimanje filma u Norveškoj: Tom Kruz i ekipa neće morati u karantin

Snimanje filma u Norveškoj: Tom Kruz i ekipa neće morati u karantin
Foto: Imaginechina/AP | Snimanje "Nemoguće misije" u Norveškoj: Tom Kruz i ekipa neće morati u karantin

Norveška administracija napraviće izuzetak za američkog glumca Toma Kruza i ekipu koja će na jesen snimati dijelove novog nastavka filma "Nemoguća misija" i za njih neće biti obavezan karantin, rekao je danas ministar poljoprivrede i prehrane Olaug Bolestad.

Produkcija sedmog i osmog nastavka akcionog filma obustavljena je u februaru zbog pandemije virusa korona. Premijera sedmog nastavka planirana je za novembar naredne godine, a osmog u novembru 2022. godine.

"Snimanje će biti pod sveobuhvatnim režimom sprečavanja širenja zaraze. Učesnici če biti odvojeni jedni od drugih tokom boravka u Norveškoj i biće im dostupno medicinsko osoblje i mobilna laboratorija za testiranje", naglasio je Bolestad.

Ekipa mora da da ima negativne rezultate testa na virus korona prije i nakon dolaska u Norvešku.

Norveški mediji su javili da je Kruz lično tražio od norveškog premijera Erne Solberg i ministra kulture Abid Radže da dozvole snimanje koje je prekinuto zbog pandemije u Italiji.

Ministarstvo kulture saopštilo je da je izuzetak od karantina odobren jer je film več dobio grant od 5,44 miliona dolara od norveškog Instituta za film za snimanje u toj zemlji.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije