Pozornica

Ljubiša Savanović: Manje je bitan žanr, a više to o čemu govori predstava ili film

Ljubiša Savanović: Manje je bitan žanr, a više to o čemu govori predstava ili film
Foto: V. TRIPIĆ | Ljubiša Savanović: Manje je bitan žanr, a više to o čemu govori predstava ili film

Ljubiša Savanović glumac je iz Banjaluke koji je karijeru izgradio i gradi u Narodnom pozorištu Republike Srpske, a koji u gradu na Vrbasu uspješno vodi Gradsko pozorište "Jazavac", kao organizator ove pozorišne kuće.

Na mjesto organizatora "Jazavca" došao je po isteku mandata umjetničkog direktora nacionalnog teatra Republike Srpske, u čijoj je istoriji, vjerovatno, bio najmlađi na pomenutoj funkciji. Takođe, jedan je od rijetkih glumaca koji je upisao Akademiju umjetnosti poslije završenog trećeg razreda gimnazije i pripada drugoj generaciji diplomiranih glumaca banjalučke akademije.

Regionalna publika ga poznaje iz filmova "32. decembar", "Turneja", "Narodni heroj Liljan Vidić", "Kralj Petar Prvi" i serija "To toplo ljeto", "Zamalo život", "Meso", "Kosti", "Hotel Balkan", "Složna braća nekst đeneration", te iz mnogih drugih televizijskih i filmskih projekata.

O tim projektima, kako pozorišnim, tako i filmskim, pričao je u podcastu "Nezavisnih novina" i Nes radija.

"Komedija zahtijeva dobar tempo, dobar tajming, dobar ritam predstave i toga što radiš. Tu je vrlo lako pogriješiti. Jedna sekunda te dijeli od toga da li je to bilo sjajno ili je bilo tek u redu. Čar komedije je u tome, u trenutku. Volim da igram u komedijama, volim da čujem smijeh, nije mi to mrsko, da se ne lažemo. Međutim, volim da igram i u drami. Nikad tu nisam pravio posebnu razliku. Meni je bitnije, šta je to što igramo, o čemu govorimo, o čemu pričamo", rekao je, između ostalog, Ljubiša Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije