Jet set

Influenseri se žale da im virus korona uništava posao

Influenseri se žale da im virus korona uništava posao
Foto: Ilustracija | Influenseri se žale da im virus korona uništava posao

Brojne industrije pogođene su pandemijom korona virusa, s velikim brojem ljudi koji su ostali bez posla.

Ali iako su neke od stradalih industrija očigledne - restorani, barovi, putovanja, sport, kockanje, kina, maloprodaja, proizvođači automobila, teretane - pokazalo se da i influenseri gube većinu, ako ne i sav svoj prihod.

Nekoliko takvih zvijezda društvenih mreža, koje se oslanjaju na partnerstva s brendovima kako bi finansirale svoj raskošni životni stil, sad svjedoče sve manjem broju ponuda. I dok i dalje objavljuju glamurozne fotografije kako bi zabavili pratioce, otkrili su da sad sve moraju raditi sami, dok su se prije o njima brinuli profesionalci, prenosi "Daily Mail".

Tri influenserke otkrile su za TMZ ove sedmice da su se njihove karijere drastično srozale otkad se virus počeo širiti.

Abigej Račford jedna je od njih. Ona ima 9 miliona pratilaca na Instagramu. Zarađivala je oko 500 hiljada dolara godišnje od sponzorisanih objava, ali čini se da će taj broj dosta pasti 2020.

Iako još uvijek ima neke dogovorene poslove, njena posljednja sponzorisana objava bila je 18. februara. Požalila se i kako ne može više naručiti profesionalne šminkere, stiliste i profesionalne fotografe da joj pomognu s fotografijama, već sve mora raditi sama.

Ela Rouz, koja ima 811 hiljada pratilaca na Instagramu i dijete s NFL igračem Đulijanom Idelmanom, rekla je za TMZ da nije dobila nikakve ponude za sponzorisane objave ove sedmice. Obično ih je dobijala barem nekoliko dnevno.

Ela, koja živi u Los Anđelesu, takođe ne može zvati fotografe, već sve mora raditi sama.

Još jedna popularna influenserka koja je željela da ostane anonimna rekla je da nekoliko brendova želi da sačeka april za pregovaranje o ugovorima. Neki brendovi s kojima je imala dogovorene saradnje tražili su od nje da ih još ne objavljuje, a kaže da je to jer su proizvodi napravljeni u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije