Jet set

Princ Vilijam primio vakcinu protiv virusa korona

Princ Vilijam primio vakcinu protiv virusa korona
Foto: Twitter/The Duke and Duchess of Cambridge | Princ Vilijam primio vakcinu protiv virusa korona

Britanski princ Vilijam, koji je prošle godine prebolio kovid-19, otkrio je danas da je primio prvu dozu vakcine protiv virusa korona.

Vilijam, unuk kraljice Elizabete i drugi po redu za nasljedstvo britanskog prijestola, objavio je na Twitteru da je imunizovan ranije ove nedjelje, zajedno sa fotografijom trenutka kada je dobio vakcinu u londonskom Muzeju nauke, prenosi Rojters.

"U utorak sam primio prvu dozu vakcine protiv kovid-19. Svima koji rade na imunizaciji hvala na svemu što ste uradili i nastavljate da radite", napisao je princ Vilijam.

Princ se razbolio od kovid-19 prošlog aprila, otprilike u isto vrijeme kada i njegov otac, prestolonasljednik princ Čarls, iako se vijest držala u tajnosti sve do novembra.

Drugi članovi kraljevske porodice takođe su ranije objavili da su primili vakcine, a među njima i princ Čarls i kraljica Elizabeta, koja je tom prilikom rekla da je vakcinacija bila veoma brza i bezbolna i pozvala je javnost da slijedi njihov primjer.

Britanija je prvom dozom imunizovala do sada skoro 37 miliona ljudi, a u ovom trenutku svi stariji od 34 godine imaju pravo na vakcinaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije