Jet set

Rijanina fondacija donirala pet miliona dolara za borbu protiv korone

Rijanina fondacija donirala pet miliona dolara za borbu protiv korone
Foto: Instagram | Rijanina fondacija donirala pet miliona dolara za borbu protiv korone

Rijanina fondacija Klara Lionel donirala je pet miliona dolara različitim organizacijama koje pomažu u naporima u uklanjanju virusa korona.

"Nismo mogli ni zamisliti da će virus korona tako dramatično izmijeniti naše živote. Nije važno ko ste ili odakle ste, ova pandemija će uticati na sve nas. A za najugroženije na svijetu, najgore možda još dolazi", objavila je fondacija Klara Lionel.

Fondacija je donirala novac za organizacije 'Direct Relief', 'Feeding America', 'Partners in Health' i 'The World Health Organization', piše CNN.

Iz Fondacije su poručili da im je cilj da radie s partnerima na terenu. Sredstva su namijenjena lokalnim bankama s hranom, ubrzavajući testiranje u zemljama poput Haitija i Malavije, za zaštitnu opremu te za zdravstvene radnike.

Donacija će takođe pomoći u zaštiti domorodačkih zajednica pružajući im resurse za borbu protiv virusa korona. Rijana je pokrenula Fondaciju Klara Lionel 2012. Neprofitna organizacija finansira programe obrazovanja i reaguje u kriznim situacijama širom svijeta.

Ostale poznate ličnosti, uključujući Džastina Timberlejka, Donatelu Versaće i brojne NBA igrače takođe su donirali sredstva za pomoć školama i bolnicama koje je preplavila pandemija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije