Internet

Pratite nas na Google news

Facebook i Instagram će vas podsjećati na nošenje maske

Facebook i Instagram će vas podsjećati na nošenje maske
Foto: Pexels / Ilustracija | Facebook i Instagram će vas podsjećati na nošenje maske
N.N.

Facebook je najavio proširenje svojih nastojanja za pružanjem pravovremenih i tačnih informacija svojim korisnicima u pandemiji korona virusa.

Nakon što su predstavili informativni centar u kojem korisnici mogu dobiti informacije o korona virusu relevantne za područje u kojem se nalaze, novost je i da će korisnike upozoravati na potrebu za nošenjem zaštitne maske, piše "Zimo".

Upozorenje će se prije svega pojaviti na ekranima korisnika u SAD, gdje je situacija s pandemijom korona virusa sve ozbiljnija, a potom i u onim dijelovima svijeta u kojima je nošenje maski obvezno.

Tako će korisnici Facebooka i Instagrama, na vrhu svojih mobilnih telefona vidjeti svojevrsno upozorenje i podsjetnik uz poruku "kad ste u javnosti, prekrijte svoja usta i nos platnenom maskom" te poveznicu na nadležna tijela koja se bave borbom protiv korona virusa.

Podsjetimo, Facebook je na svojim platformama Facebook i Instagram osmislio informativne centre u kojima korisnici mogu pronaći korisne informacije o tome kako zaštititi sebe i ljude oko sebe od korona virusa, ali i ponuditi odnosno pronaći pomoć koju drugi korisnici nude u obliku nabave namirnica, lijekova ili jednostavno psihološku pomoć.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije