Internet

Facebook uklonio Trampovu objavu o virusu korona

Facebook uklonio Trampovu objavu o virusu korona
Foto: Tanjug/AP | Facebook uklonio Trampovu objavu o virusu korona

Facebook je izbrisao objavu u kojoj je predsjednik SAD Donald Tramp tvrdio da je kovid 19 "manje smrtonosan" od gripa.

On je napisao da su SAD "naučile da žive sa sezonskim gripom, baš kao što sada uče da žive sa virusom korona, u većini populacija čak i manje smrtonosnim".

Osim društvene mreže Facebook, na ovakvu objavu reagovao je i Twitter, koji je obilježivši je kao "širenje obmanjujućih i potencijalno štetnih informacija", pa oni koji žele da pročitaju tvit, moraju prvo da vide ovo upozorenje i da potvrde da su ga pročitali.

"Uklanjamo netačne informacije o ozbiljnosti kovida 19, pa smo tako uklonili i ovu objavu", rekao je Endi Stoun, menadžer za komunikaciju iz kompanije Facebook.

Tramp je na ovo reagovao napisavši "Poništite član 230", što se odnosi na zakon po kom društvene mreže nisu odgovorne za objave korisnika, ali mogu da uklone sve što je potencijalno opasno, netačno ili štetno.

Inače, na objavu Trampa o tome da je virus korona manje opasan od običnog gripa, reagovao je i Entoni Fauči, vodeći američki epidemiolog, demantujući ga. On je podsjetio na to da su simptomi slični, ali da je šteta organizmu od virusa korona drugačija nego ona od gripa.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije