Internet

Twitter uklonio snimak razgovora Bolsonara i uličnog prodavca

Twitter uklonio snimak razgovora Bolsonara i uličnog prodavca
Foto: N.N. | Twitter uklonio snimak razgovora Bolsonara i prodavca

Twitter je uklonio snimak na kojem se vidi kako brazilski predsjednik Žair Bolsonaro, tokom posete jednoj pijaci, razgovara sa uličnim prodavcem o tome koliko je važno raditi u vrijeme epidemije korona virusa.

Bolsonaro je obišao pijacu u blizini prestonice Brazilije, gdje je ukazao na značaj funkcionisanja najveće ekonomije Latinske Amerike umjesto da se blokiraju sve aktivnosti u cilju borbe protiv širenja korona virusa.

Bolsonaro je na pijaci, u predgrađu Barzilije Taguatinga, razgovarao sa jednim muškarcem, koji je prodavao ražnjiće, prenosi Rojters.

"Moramo da radimo. Ima preminulih, ali to je na Bogu, mi ne možemo da stanemo. Ako ne umremo od bolesti, umrećemo od gladi", rekao je muškarac, što se vidi na snimku objavljenom na nalozima brazilskog predsjednika na Facebook i Twitter. 

Bolsonaro je rekao da Brazilci treba da nastave da rade, ali da preduzimaju mjere predostrožnosti kako bi izbjegli da se zaraze korona virusom.

Međutim, Twitter je uklonio snimak na kojem Bolsonaro razgovara sa uličnim prodavcem, navodeći da je nedavno promijenio pravila o sadržaju, koji se suprotstvaljaju preporukama za javno zdravlje i koje bi mogle da dovedu ljude u još veći rizik od dobijanja korona virusa.

Savezni sudija zabranio je kampanju kabineta Bolsonara na društvenim medijima "Brazil ne može da stane", koju su takođe kritikovali državni guverneri, političari, stručnjaci za javno zdravlje, čak i ministar zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije