Programi

Modi zamolio Indijce da preuzmu aplikaciju koja prati kontakte

Modi zamolio Indijce da preuzmu aplikaciju koja prati kontakte
Foto: Tanjug/AP | Modi zamolio Indijce da preuzmu aplikaciju koja prati kontakte

Premijer Indije Narendra Modi zamolio je sunarodnike da preuzmu mobilnu aplikaciju za praćenje kontakata Aarogya Setu, navodeći da je to "futuristička aplikacija koja koristi tehnologiju da bi zaustavila moguće širenje Kovida-19".

"Što je više preuzimate, ona postaje efikasnija", rekao je Modi.

On je Indijce pozvao i da kao mlada nacija poznata po inovativnom elanu budu predvodnik u stvaranju nove radne kulture.

U autorskom tekstu objavljenom na platformi Linkedin Modi je, naime, preispitujući promjene koje je Kovid-19 uneo u živote ljudi, konstatovao da naredne velike ideje iz Indije treba da imaju globalni značaj i primenu i da treba da podstaknu pozitivnu promjenu, ne samo za Indiju već za čitavo čovječanstvo.

Modi je predložio da se ta nova poslovna i radna kultura redefiniše na osnovama adaptabilnosti, efikasnosti, inkluzivnosti, prilika i univerzalizma, a kako sve te riječi na engleskom jeziku počinju vokalima on ih je nazvao "vokalima nove normalnosti, s obzirom da će poput vokala u engleskom jeziku, oni postati ključni činioci svakog poslovnog modela u svijetu nakon pandemije virusa korona".

Premijer Indije je konstatovao da radna mjesta doživljavaju digitalnu transformaciju i da se često dešava da tehnologija izvrši najveći uticaj na promjene života siromašnih, budući da je ona "ta koja razara birokratske hijerarhije, isključuje posrednike i ubrzava primenu mjera socijalne zaštite".

On je takođe pozvao ljude da u cilju postizanja bolje ravnoteže između privatnog i poslovnog života, koja može biti narušena radom od kuće, posvete vrijeme održavanju forme i vježbanju, isprobaju jogu kao sredstvo za poboljšavanje fizičke i mentalne kondicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije