BiH

Pratite nas na Google news

CIK BiH kaznio devet stranaka za plaćeno oglašavanje prije kampanje

CIK BiH kaznio devet stranaka za plaćeno oglašavanje prije kampanje
Foto: Ilustracija | CIK BiH kaznio devet stranaka za plaćeno oglašavanje prije kampanje
Srna

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je novčano kaznila devet političkih stranaka jer su vodile plaćenu izbornu kampanju prije zvaničnog početka kampanje.

SDA je dužna da plati 3.000 KM jer su Asocijacija mladih SDA Teslić, te njeni kandidati Admir LJeskovica i Kenan Agić vodili plaćenu kampanju na "Fejsbuku" prije službenog početka kampanje.

Politički subjekt Zajedno za Semberiju i Srpsku kažnjena je sa 1.500 KM jer su na nekoliko lokacija postavili svoje stranačke bilborde u periodu kada kampanja nije službeno počela.

Po 1.000 KM platiće Pokret demokratske akcije /PDA/ i SNSD jer su njihovi kandidati Alen Kamerić, odnosno Miroslav Vujić platili oglas na "Fejsbuku" prije službenog početka kampanje.

CIK je utvrdio da su Gradski odbor SBB-a Tuzla i Socijaldemokrate BiH Zenica vodili plaćenu kampanju na "Fejsbuku" prije službenog početka izborne kampanje, čime je prekršen Izborni zakon, te ih kaznio sa po 1.000 KM.

Sa po 1.000 KM kažnjeni su i Socijalistička partija Srpske /SPS/ i DF, takođe, zbog plaćene kampanje njihovih kandidata na "Fejsbuku" prije početka službene kampanje.

Utvrđeno je da je i Odbor DNS-a u Tesliću vodio plaćenu kampanju na "Fejsbuku" prije službenog početka kampanje, zbog čega je kažnjen sa 1.000 KM.

Sve informacije za kršenje Izbornog zakona u vezi sa plaćenom kampanjom prije njenog zvaničnog početka CIK-u je dostavio "Transparensi internešnel".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije