BiH

Čović i Đi: Međunarodna saradnja ključna u prevazilaženju pandemije

Čović i Đi: Međunarodna saradnja ključna u prevazilaženju pandemije
Foto: Fena / Arhiva | Čović i Đi: Međunarodna saradnja ključna u prevazilaženju pandemije

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i ambasador Kine u BiH Đi Ping istakli su da je međunarodna saradnja jedan od ključnih aspekata u zajedničkom prevazilaženju pandemije virusa korona.

U telefonskom razgovoru Čović i Đi razmijenili su informacije o stanju u vezi sa virusom korona u BiH i svijetu, govoreći o uticaju na građane i privredu, te o kapacitetima i preduzetim mjerama, u cilju stabilizacije zdravstvenih i ekonomskih sistema.

Oni su se osvrnuli na veliko iskustvo Kine u borbi s virusom korona, kao i na primijenjene mjere koje su se pokazale efikasnima u suzbijanju epidemije, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Čović i Đi razgovarali su o značajnoj donaciji Kine koja, sastojeći se od višestrukih respiratora i više hiljada maski, pomaže iznošenje zdravstvene krize i zaštitu svih onih koji su svakodnevno izloženi u nastojanjima spašavanja i zaštite života građana BiH.

Predsjedavajući Doma naroda izrazio je zahvalnost u svoje i u ime građana BiH na ovoj donaciji, za koju je rekao da predstavlja još jednu potvrdu dosljedne podrške, te uspješne saradnje i iskrenih prijateljskih odnosa dvije zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije