BiH

Čubrilović: Demos se zalaže za kompromisna rješenja

Čubrilović: Demos se zalaže za kompromisna rješenja
Foto: Ustupljena fotografija | Čubrilović: Demos se zalaže za kompromisna rješenja

GRADIŠKA - Demokratski savez (Demos) se u kampanji za opšte izbore zalagao za kompromisna rješenja među strankama, narodima i građanima i bori se za glasove birača koji tako razmišljaju, izjavio je predsjednik ove partije Nedeljko Čubrilović.

On je večeras na predizbornom skupu u Gradišci rekao da su na listama ove partije ljudi koji su dokazani u svom poslu i svojoj sredini.

Naglasio je da Demos u Izbornoj jedinici dva za Narodnu skupštinu Republike Srpske očekuje direktan poslanički mandat i veliki broj glasova za poslanika za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

"Demos je u ovoj kampanji govorio samo o sebi i svojim kandidatima i onome što su naši ciljevi. Naš izborni cilj je da imamo stabilan poslanički klub u Narodnoj skupštini Srpske kako bi zajedno sa koalicionim partnerima mogli promovisati naše stavove", dodao je Čubrilović.

Nosilac liste Demos-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice dva Vladimir Janković istakao je da je Demos na prošlim lokalnim izborima ostvario dobar rezultat, da je stranka jačala i da će sigurno imati direktan poslanički mandat iz izborne jedinice koja obuhvata Gradišku, Srbac, Laktaše i Prnjavor.

On je naglasio da će se, kao neko ko se bavi privredom, ukoliko dobije povjerenje građana i postane poslanik u Narodnoj skupštini Srpske zalagati za jačanje i stvaranje jake i stabilne privrede.

Janković je naveo da je za privrednu djelatnost Gradiška idealna sredina jer graniči sa EU.

Kandidat na listi Demos-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Vanja Vidović Janjanin istakla je da ova stranka vodi račun o svakom građaninu, demografskim pitanjima, obrazovanju i kulturi, što je i njen glavni fokus političkog djelovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije