BiH

Cvijanović: Samo politička naivnost može RS učiniti ranjivom

Cvijanović: Samo politička naivnost može RS učiniti ranjivom
Foto: Srna | Cvijanović: Samo politička naivnost može RS učiniti ranjivom

BIJELJINA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas u Bijeljini da bi se političko Sarajevo i stranci drugačije odnosili prema Republici Srpskoj da su svi politički faktori u Srpskoj objedinjeni oko tri-četiri ključne stvari za budućnost Republike.

Cvijanovićeva je istakla da, nažalost, ne postoji apsolutno političko jedinstvo u Republici Srpskoj, što, kaže, nije strašna stvar, već je strašno što nema dogovora ili jedinstva o suštinskim važnim pitanjima.

"Žalim što se to nije desilo, iako smo pozivali na zajedništvo. Kada bi se pokazao taj kapacitet Republike, onda bi prst na čelo stavili i stranci, ali i ovi u Sarajevu i zamislili se da li mogu da urade nešto preko nas", rekla je Cvijanovićeva.

Budući da tog jedinstva nema, Cvijanovićeva kaže da su oni dobili otvoren prostor, zbog čega jako žali.

"Mislim da samo politička naivnost može Republiku Srpsku učiniti ranjivom po nekim pitanjima", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je u obraćanju pripadnicima komande korpusa, komandantima brigada, pukova, odreda i bataljona, kao i komandirima specijalnih i interventnih jedinica Vojske Republike Srpske i MUP-a Republike Srpske zahvalila za doprinos koji su dali za Srpsku, kao i da treba da budu ponosni na vlast koja je mnogo toga uradila da bi unaprijedila sveukupni ambijent.

"Želim da ostanemo budni, da razumijemo prijetnje koje imamo i da razumijemo da je jedinstvo ove vrste - institucija i naroda prevashodno važno da bismo očuvali i institucije i narod", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila adovoljstvo zbog ovog sastanka, te okupljenima zahvalila za podršku i razumijevanje u teškim vremenima.

"Mi smo na strani Republike Srpske i njenih nadležnosti i na strani toga da se moramo boriti za očuvanje onoga što imamo", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je napomenula da je ponosna što ima priliku da sa ljudima koji su odbranili Srpsku i stvorili uslove za razvoj institucija Srpske razgovara na ovaj način.

Ona je rekla da institucije Srpske nastoje da očuvaju nadležnosti Republike i samim tim sigurnost da su Srbi u svojoj zemlji.

"To je legitimna borba da niko ko je dobronamjeran ne bi mogao da nam nađe zamjerku za tako nešto. Druga borba podrazumijeva to da pokušavamo i uspijevamo da idemo u korak sa potrebama naših ljudi, da se Republika izgrađuje i bogata je sadržajima. Uspijevamo da povećavamo plate i penzije.

Naravno da su potrebe velike, ali nastojimo da ih zadovoljavamo", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je napomenula da vlast u Republici Srpskoj vodi takvu politiku da iskoristi sve što je Ustav zagarantovao.

"Od toga ne odustajemo, ne zabijamo glavu u pijesak već upravljamo onim na što imamo pravo", rekla je Cvijanovićeva i ukazala da postoje oni koji bi da osiromaše Republiku Srpsku na svaki način ili da spriječe potencijalne investicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije