BiH

Đokić: Projekti u sektoru energetike donijeće korist opštini

Đokić: Projekti u sektoru energetike donijeće korist opštini
Foto: Srna | Đokić: Projekti u sektoru energetike donijeće korist opštini
Srna

KALINOVIK - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je večeras u Kalinoviku da je izgradnja Hidroelektrane Ulog značajan projekat i najveća investicija u ovoj lokalnoj zajednici, te da socijalisti doprinose njenoj realizaciji kako bi se ova opština razvijala.

Đokić je ocijenio da su u Kalinoviku primjetne promjene, prisutan je i određeni broj mladih, što je možda i naznaka boljeg vremena u kojem se ova opština ne bi više kategorisala kao izrazito nerazvijena.

"Iskreno vjerujem da će projekti koji su započeti u sektoru energetike doprinijeti i donijeti značajnu korist opštini Kalinovik. Izgradnjom ove hidroelektrane koja je 36 megavata, očekujemo da će Kalinovik imati prihode u budžetu od gotovo 200.000 KM do 250.000 KM na godišnjem nivou", istakao je Đokić prilikom predstavljanja kandidata SP-a za odbornike u Skupštini opštine Kalinovik.

On je izrazio nadu da će sve ovo dovesti i do otvaranja radnih mjesta.

Nosilac liste SP-a za odbornike u Skupštini opštine Kalinovik Dragan Ždrale istakao je da su tokom 25 godina postojanja Opštinskog odbora SP-a u ovoj lokalnoj zajednici bilježili veće ili manje uspjehe, te da su uvijek bili parlamentarna stranka.

"Naša očekivanja za ove lokalne izbore su u rangu prošlih parlamentarnih, to je oko 10 odsto ili 140 glasova. Mislim da sa nekim novim imenima na našoj listi možemo da ostvarimo i dva odbornička mandata, što bi bilo uspješno u ovom trenutku, jer SO Kalinovik broji 13 mandata", istakao je Ždrale.

On je dodao da ima oko 1.800 birača, ali da se očekuje izlazak na izbore njih oko 1.400.

Socijalistička partija podržava kandidata SNSD-a za načelnika Kalinovika Radomira Sladoja, poručeno je sa večerašnjeg skupa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije