BiH

Đokić u Zvorniku: Ekonomski snažiti Srpsku da svima bude bolje

Đokić u Zvorniku: Ekonomski snažiti Srpsku da svima bude bolje
Foto: Srna | Đokić u Zvorniku: Ekonomski snažiti Srpsku da svima bude bolje

ZVORNIK - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je večeras u Zvorniku da je neophodno ekonomski snažiti Republiku Srpsku kako bi svima bilo bolje.

Đokić je na predizbornoj tribini SP-NDP-SNP naglasio da Republika Srpska želi da pravi nove korake razvoja sa Srbijom koja je veliki investitor u Srpskoj putem brojnih kompanija koje ovdje posluju, ali i direktne pomoći koju Republici Srpskoj pruža Srbija sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem na čelu u dijelu izgradnje infrastrukturnih objekata, te raznim vidovima društvenih djelatnosti.

On je naveo da se prisustvom na tribini potpredsjednika Socijalističke partije Srbije Dušana Bajatovića simbolizuje čvrsta veza između Republike Srpske i Srbije.

"Nastavićemo u narednom periodu da tu čvrstu vezu bogatimo novim sadržajima i da dalje održavamo duh jednog naroda kao što jesmo kroz istoriju bili pa tako i danas", rekao je Đokić i dodao da je Drina za Republiku Srpsku i Srbiju samo rijeka.

Bajatović je izrazio očekivanja da će na oktobarskim izborima pobijediti one političke snage koje vode računa da sve ono što pripada po Dejtonskom sporazumu Republici Srpskoj u okviru BiH da tako i bude.

"Malo je poremećen Dejtonski sporazum, malo imamo poluimenovane strance koji su ovde došli, a nemaju utemeljenje u međunarodnim pravnim aktima na osnovu kojih počiva današnja dejtonska BiH, ali i Republika Srpska", rekao je Bajatović.

Prema njegovim riječima, u Socijalističkoj partiji Srbije i u sestrinskoj stranci u Republici Srpskoj sigurno se može naći oslonac da se sačuva Dejtonski sporazum, da se unaprijede pomalo zaboravljeni specijalni odnosi koji su međunarodno odobreni, da se vrate sva dejtonska ovlašćenja Republici Srpskoj, "a ne da imamo posla sa stranim ustavnim sudom koji radi na štetu Republike Srpske".

Bajatović je naglasio da je potrebno jedinstvo političkih snaga u Republici Srpskoj upravo na tim ciljevima, a naredni treba da budu, uz pomoć Srbije, ciljevi ekonomskog razvoja Republike Srpske.

Ističući da je i Srbija, takođe, napadnuta i pritisnuta, Bajatović je naveo da se uspostavljanjem jedinstva političkih snaga koje shvataju da Srbija i Republika Srpska treba da uspostave političko jedinstvo, lakše politički brani nacija i nacionalni interesi.

"Zato su i nama u Srbiji predstojeći izbori ovdje u Republici Srpskoj, ali i u BiH, veoma važni i nadam se da će oktobarski izbori riješiti mnoge stvari i na nivou Federacije BiH i da će ta priča da se poštuju Hrvati biti na bolji način zaštićena i promovisana, kako bi svi u BiH, ali i u cijelom regioni njegovali mir", rekao je Bajatović.

Kandidat SP za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice sedam Nebojša Galić rekao je da je neophodno ujedinjeni boriti se za ekonomsku nezavisnost Republike Srpske, da Srpska bude ekonomski i finansijski stabilna i da se ta borba nastavi u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske.

On je dodao da SP u Zvorniku očekuje poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske i istakao da će se zalagati za politiku stranke koja je bazirana na boljoj socijalnoj i zdravstvenoj zašiti, boljem položaju radnika, generalno za bolju Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije