BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: Komlenovićeva odlično vodila lokalnu zajednicu

Dodik: Komlenovićeva odlično vodila lokalnu zajednicu
Foto: Srna | Dodik: Komlenovićeva odlično vodila lokalnu zajednicu
N.N.

KALINOVIK - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Kalinoviku da je načelnik ove opštine Mileva Komlenović sa saradnicima odlično vodila ovu lokalnu zajednicu i vratila povjerenje građana u opštinu.

"Opština Kalinovik je stabilna i funkcioniše iz vlastitih izvora. Ima projekata iz pomoći Vlade Republike Srpske i međunarodnih organizacija. Završeno je opremanje zadstavstvenog sektora i u narednim danima ćemo 30.000 KM prebaciti Domu zdravlja kako bi konsolidovali određene troškove", rekao je Dodik nakon sastanka s rukovodstvom opštine Kalinovik.

Dodik je rekao da će se nastaviti s pružanjem podrške ovoj lokalnoj zajednici.

On je napomenuo da je nedavno počela da radi Hidroelektrana u Ulogu, da treba da se izgradi i hidrocentrala od 36 megavata, te da rezultate daje i program iz oblasti poljoprivrede na ovom području.

Komlenovićeva je rekla da je sa Dodikom razgovarala o problemima putne infrastrukture ove lokalne zajednice i finansiranju Doma zdravlja.

"Od srpskog člana Predsjedništva BiH dobili smo obećanje za jednokratnu novčanu pomoć kao podršku funkcionisanju Doma zdravlja. Bilo je riječi i o podršci za saniranje regionalnog puta Dobropolje-Kalinovik u dužini od pet kilometara, što je bilo pripremljeno da se ove godine realizuje", rekla je ona.

Komlenovićeva je pojasnila da je projekt saniranja regionalnog puta bio spreman za raspisivanje tendera, ali da zbog epidemiološke situacije to do sada nije učinjeno.

Ona je napomenula da je bilo riječi i o ranije realizovanim projektima koje je podržala Vlada, odnosno institucije Republike Srpske.

"Da nije bilo njihove podrške, sigurno ne bismo realizovali ovolike projekte. Samo u prošloj godini je došlo projekata u vrijednosti od oko milion KM. Riječ je o projektu završetka sanacije objekta Doma za starija lica", navela je Komlenovićeva.

Ona je napomenula da Dom za starija lica u Kalinoviku zapošljava 18 ljudi, te navela i projekte nabavke sanitetskih vozila od Vlade Srbije, nabavku sanitetskog vozla kompaniji IFT.

Komlenovićeva je ukazala i da na zamahu dobija i projekt prozvodnje mlijeka kroz Poljoprivrednu zadrugu "Gvozno", kojeg subvencioniše lokalna zajednica.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije