BiH

Kalinić: Zaštitićemo našu poljoprivredu i privredu, a ne tuđu

Kalinić: Zaštitićemo našu poljoprivredu i privredu, a ne tuđu
Foto: N.N. | Kalinić: Zatitićemo našu poljoprivredu i privredu, a ne tuđu

​Poljoprivreda i privreda se prvenstveno štite povećanjem carinskih stopa, na uvoz stranih proizvoda koji konkurišu domaćoj proizvodnji.

Sve stranke se zalažu za dovođenje stranih investitora, a mi ih pitamo – kome plaćaju porez ti strani investitori?! Plaćaju njihovim domicilnim državama, a ne nama! Zašto ih onda dovodite, da bi narod bio jeftina radna snaga i da bi izrabljivali naše resurse?!

Kažu vam da će davati subvencije za poljoprivredu, a mi ih pitamo - kako misle samo subvencijama da razviju poljoprivredu?! Da se ne zamjere strancima, izbegavaju da uvedu veće carinske tarife na one proizvode koji su od vitalnog značaja za naše proizvođače i time zaštite poljoprivrednike i privrednike od priliva proizvoda iz drugih država. Ne samo da ne žele da povećaju carinske tarife, nego žele kroz tzv. Otvoreni Balkan da ukinu carinu kao centralni prihod države i ukinu zaštitu domaćih proizvoda!

Pitamo ih – gde vam je i koliki stočni fond? Gde vam je zaštićena i brendirana proizvodnja domaćih poljoprivrednih proizvoda?! Gde vam je organizovan plasman domaćih proizvoda? Nema ničega!

Smenjivali su se decenijama na vlasti, obećavali jedno te isto, urušavajući Republiku Srpsku do nivoa egzistencije nedostojne čoveku. Sada bi ponovo da vladaju i ovi sada i oni koji su nekada vladali?! Da dovrše strmoglavo uništavanje Republike Srpske?!

Republika Srpska treba da bude NAŠA PRIČA, da ne budemo robovi veslači na tuđim galijama!

 

Prof. dr Zoran Kalinić, kandidat za predsjednika Republike Srpske ispred stranke

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije