BiH

Kasumović: Iako sam pobjednik u Zenici, tražim da se ponište izbori

Kasumović: Iako sam pobjednik u Zenici, tražim da se ponište izbori
Foto: BHI | Kasumović: Iako sam pobjednik u Zenici, tražim da se ponište izbori

ZENICA - Iako sam apsolutni pobjednik u Zenici, tražim da se ponište izbori, a ako CIK nema novca, mi ćemo platiti da se proces obavi.

Ovo je poručio Fuad Kasumović, lider Bosanskohercegovačke inicijative-Kasumović Fuad (BHI-KF), koji tvrdi da ima dokaze da je posrijedi još jedna krađa volje građana u režiji Stranke demokratske akcije (SDA).

"Kada sam imao zadnji centralni skup u petak, nikada u Zenici nije izašlo više građana Zenice pa ni kada je rahmetli Alija Izetbegović dolazio. Sutradan su vidjeli da gube i počeli su preko Gradske izborne komisije (GIK) Zenica da naprave mušafere koje su, na kraju, i napravili. Meša Šaćirović, veliki aktivista SDA, čovjek kojeg zovu "Čaršija" jer vodi valjda stranicu “Čaršija Zenica”, došao u GIK sa lažnom akreditacijom da može kao posmatrati proces. Dotični gospodin, iako nije smio boraviti tamo jer se lažno predstavio što je krivično djelo, uticao je na izborni proces, pa i izbor biračkih odbora, a ponovo se dešava da je SDA osramotila Zenicu jer 32 vreće nisu otvorene. BHI-KF insistira i zabranjuje dalje otvaranje vreća, a ne vjerujući MUP-u ZDK, tražimo da se hitno angažiraju FUP i SIPA", rekao je Kasumović na konferenciji za medije.

On je najavio da će protiv članova GIK Zenica podnijeti krivičnu prijavu.

"Ko je uveo Šaćirovića, kako je prisustvovao sve vrijeme u GIK-u? Šta se dešavalo sa listićima iz 32 sporne vreće? Danas ide krivična prijava protiv GIK, oni su morali

znati da je Šaćirovićeva akreditacija lažna jer ih oni i izdaju. GIK me također, obavijestila da i oni podižu krivičnu prijavu protiv Šaćirovića", poručio je on.

Prema njegovim riječima, zatražiće od svih 11 ujedinjenih stranaka da mu pruže podršku, kako bi, kako je rekao, zaustavili provođenje izbornih rezultata.

"Došle su 32 vreće, Bog zna kakvi su tu listići, ko je to popunjavao i donio. To neka nadležni organi ispitaju. Podnosili smo prijave Tužilaštvu ZDK i za malverzacije u vezi sa prethodnim izborima, međutim, to je korumpirano Tužilaštvo i ništa se nije dogodilo. Država ne može biti na lažima i krađi, nema tu države. Ovo je ispit i za Šmita i državno Tužilaštvo", kazao je Kasumović i dodao da će pozvati građane da blokiraju čitav grad, ukoliko bude potrebno.

"Apsolutni sam pobjednik u Zenici. Možda je neko krao i za mene, međutim, hoću da narod vedra čela hoda da budu izabrani oni za koje su glasali. Nađite mi u historiji da je neko ko je pobijedio zatražio poništenje izbora, međutim, desio se kriminal i tražim da se to hitno istraži. Sporne vreće su navodno bačene ispred Gradske uprave Zenica", naglasio je Kasumović i poručio da ova stranka "sa kriminalnom organizacijom A-SDA odnosno NES neće nikada u vlast, baš kao ni sa SDA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije