BiH

Konaković: Nepravda je ono što tjera ljude iz BiH

Konaković: Nepravda je ono što tjera ljude iz BiH
Foto: NiP | Konaković: Nepravda je ono što tjera ljude iz BiH

BUGOJNO - Nepravda je ono što tjera ljude iz Bosne i Hercegovine, istakao je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković na predizbornim skupovima održanim u Bugojnu i Gornjem Vakufu/Uskoplju.

U svom obraćanju je kazao da ključna promjena koja se desila tamo gdje Narod i pravda učestvuje u vlasti jeste da se, umjesto pitanje gdje su pare, danas postavlja pitanje otkud pare jer novca ima i za porodiljne naknade, udžbenike, puteve, pomoć mladima…

„Nepravda je ono što tjera ljude iz BiH. Princip prema kojem prednost imaju članovi vladajuće stranke, prema kojem je stranačka iskaznica ispred znanja, truda i referenci, tjera ljude da odu iz BiH što dovodi našu zemlju pred demografski slom, kazao je Konaković i dodao:

„Oni koji su vlast 30 godina moraju prvo položiti račun šta su uradili, a tek potom tražiti povjerenje građana za dalje. Ovo je vrijeme kada se prave spotovi, dijele leci, i vidite i u spotu i u novinama Naroda i pravde da je tačno navedeno šta smo obećali, šta smo i koliko ispunili, koji su projekti urađeni, vidite stvarne ljude koji govore kako im je to popravilo život. Onda imate neke koji traže povjerenje, 30 godina su vlast, i nemaju projekta koji mogu pokazati. Dođe nam u posjetu dokazani prijatelj BiH Redžep Taip Erdoan, predsjednik Turske, i oni nemaju projekta na koji bi ga odveli da mu pokažu, mogu ga pozvati u džamiju ili na svoju privatnu svadbu“, kazao je Konaković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije