BiH

Kovačević: SNSD ima trend koji ide u korist Cvijanović i Dodika

Kovačević: SNSD ima trend koji ide u korist Cvijanović i Dodika
Foto: Printscreen/RTRS | Kovačević: SNSD će odnijeti pobjedu na svim nivoima.

BANJALUKA - Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, rekao je da ova stranka ima trend koji ide u korist Željke Cvijanović i Milorada Dodika.

Kada je riječ o Cvijanovićevoj, Kovačević je rekao da će vjerovatno uskoro proglasiti pobjedu. Kako je rekao na oko 23 posto obrađenih biračkih mjesta, Cvijanovićeva ima 65 posto, a Mirko Šarović je na oko 30 posto.

Kada je riječ o izborima za predsjednika Republike Srpske na uzorku od oko pet posto prebrojanih glasova Dodik ima prednost od oko 60 posto.

Komentarišući Šmitovo nametanje Izbornog zakona, Kovačević je rekao da to pokazuje u kakvom cirkusu od zemlje živimo.

"Ne prihvatamo bilo kakve odluke koje se nameću", rekao je Kovačević

Takođe, rekao je i da su poneki mediji cijeli dan pokušavali da utiču na izbornu volju građana te da će izlaznost biti nešto manja u odnosu na 2018. godinu.

Kovačević: SNSD će odnijeti pobjedu na svim nivoima

Kovačević je rekao da je Republika Srpska pokazala svoj demokratski kapacitet te da su opozicione stranke cijeli dan pokušavale da izazovu incidente.

On je rekao da je siguran da će SNSD odnijeti pobjedu na svim nivoima.

On je rekao da prve nezvanične rezultate možemo očekivati oko 20. 30 i to prvo za člana Predsjedništva BiH jer se ti glasovi prvi broje.

Govoreći o spekulacijama da bi Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika, mogao nakon izbora namernuti izmjene Izbornog zakona, Kovačević je rekao da Srpska neće prihvatiti nametnuta rješenja i protiv toga će se boriti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije