BiH

Krišto: Hrvati nisu podstanari u BiH, nego ustavotvoran narod

Krišto: Hrvati nisu podstanari u BiH, nego ustavotvoran narod
Foto: HDZ | Krišto: Hrvati nisu podstanari u BiH, nego ustavotvoran narod

ŠIROKI BRIJEG - BiH je naša domovina i jednakopravnost jamči njenu opstojnosti, sigurnosti i europsku budućnosti, poručila je Borjana Krišto u Širokom Brijegu gdje je pozvala na iskazivanje zajedništva hrvatskog naroda danas i u budućnosti.

„Prvi put imamo zajedničkog kandidata svih hrvatskih stranaka okupljenih u Hrvatski narodni sabor BiH. U ove izbore idemo po neizmjenjenim izbornim pravilima, nismo imali pravo na politički pluralizam. Kandidaturom zajedničkog kandidata, poslali smo poruku svima. BiH je naša domovina i samo hrvatski narod može odlučiti tko će ga predstavljati u institucijama gdje se štite kolektivna, nacionalna prava Hrvata u BiH“, kazala je Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na predizbornom skupu u Širokom Brijegu.

„Naše najvažnije političko pitanje je ustavnopravni položaj hrvatskog naroda u BiH. BiH je definirana kao domovina tri konstitutivna naroda, Hrvata, Bošnjaka i Srba, nepravdeno podjeljena na dva entiteta, uz to imamo stalne nasrtaje na naša Ustavom zajamčena prava, prava konstitutivnog naroda. Poručimo im da je BiH naša domovina i da rješenja na principu ustavne jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda BiH, jamče njenu opstojnosti, sigurnosti i europsku budućnosti“, poručila je Krišto.

Ona je dodala da samo kroz svoje legitimne političke predstavnike i kroz institucije i tijela zakonodavne i izvršne vlasti se može ostvariti ustavna jednakopravnost, izboriti bolji i kvalitetniji život za svakog čovjeka.

„Ova Bosna i Hercegovina je i naša domovina, domovina koju gradimo, izgrađujemo, a ne dijelimo i ne rušimo. Hrvati nisu podstanari u BiH, nego suvren, konstitutivan i ustavotvoran narod“, zaključila je Krišto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije