BiH

MUP RS će angažovati sve kapacitete da obezbijedi izbore

MUP RS će angažovati sve kapacitete da obezbijedi izbore
Foto: Nedžad Uglješa/Arhiva | MUP RS će angažovati sve kapacitete da obezbijedi izbore

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske angažovaće maksimalne kapacitete da bi svih 1.415 lokacija za glasanje na opštim izborima u nedjelju, 2. oktobra, bilo obezbijeđeno u skladu sa aktuelnim zakonskim i podzakonskim propisima, rečeno je danas na sastanku Štaba republičkog MUP-a "Izbori 2022".

Na sastanku je konstatovano da je u Srpskoj povoljan bezbjednosni ambijent, a da je u dosadašnjem predizbornom periodu evidentirano 25 incidenata, od čega se 17 odnosi na oštećenje predizbornih plakata.

Iz MUP-a Srpske saopšteno je da Štab procjenjuje i konstantno prati bezbjednosnu situaciju na teritoriji Republike Srpske i okruženja, te da u skladu s tim planira aktivnosti, ostvaruje kontakte i saradnju sa drugim subjektima koji su značajni za sprovođenje opštih izbora 2. oktobra.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, koji rukovodi ovim štabom MUP-a Srpske i koji se danas sastao sa članovima Štaba i načelnicima svih deset policijskih uprava u Republici, naložio je sprovođenje potrebnih mjera i radnji iz nadležnosti MUP-a radi nesmetanog i bezbjednog odvijanja svih aktivnosti u vezi sa predstojećim izborima.

Iz MUP-a Srpske podsjećaju da će povodom održavanja opštih izbora lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a raditi u subotu i nedjelju, 1. oktobra i 2. oktobra, od 7.00 do 19.00 časova.

U saopštenju se navodi da je ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač izdao naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija i zabrani saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tona ukupne mase u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske od 2. oktobra u 00.00 časova do 3. oktobra do 6.00 časova.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije