BiH

Milanović: Izbori u BiH fijasko i spomenik hrvatskoj traljavosti

Milanović: Izbori u BiH fijasko i spomenik hrvatskoj traljavosti
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL | Milanović: Izbori u BiH fijasko i spomenik hrvatskoj traljavosti

ZAGREB - Ovo je fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti i traljavosti. Ovako je izbore u BiH komentarisao Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske.

"HDZ nije jednako hrvatski narod", dodao je Milanović.

On je istakao da je HDZ dobro prošao u kantonima gdje žive Hrvati.

"Opet je izabran Komšić, godinu dana pokušavam vikati o ovoj temi. Uspiješ, vidiš da postoje planovi da se Hrvati marginaliziraju, uporno se ne provodi odluka Ustavnog suda - odluka Ljubić", nastavio je Milanović, javljaju zagrebački mediji.

Kaže da, "ako Plenković želi biti zaslužan za to, neka bude".

"Šta je napravio Šmit? On je zadnji dan donio neku odluku kojom je kao spasio Hrvate. Nigdje u tim odlukama nema reference na slučaj Ljubić, jer ako se na to referira, onda moraš maknuti Komšića. Igrao je neke podzemne, štakorske igrice", rekao je Milanović.

Istakao je da je ovo katastrofa za hrvatsku spoljnu  politiku.

"Hrvatska je ovo mogla riješiti, djelovanje prije svega Plenkovićeve vlade. HDZ je prikupio orahe, zimnicu, fermentirano voće, to će trajati neko vrijeme", kazao je Milanović.

Dodao je da će u sljedeće četiri godine Zagreb stati ili za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata tamo neće biti.

O Komšiću, Izetbegoviću i Bećiroviću

Osvrnuo se i na Željka Komšića, navodeći da on ne smije doći u mjesta gdje žive Hrvati, a čestitao je Denisu Bećiroviću i Željki Cvijanović koji su ušli u Presjedništvo BiH.

Što se tiče Mostove inicijative da se Komšića proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, Milanović kaže da se slaže s tim.

"Prije 10 godina sam kao relativno blizak Komšiću i na čijim skupovima sam držao zapaljive govore, nagovarao Lagumdžiju da se on kandidira, ali se nije usudio jer se bojao poraza", rekao je Milanović.

Dodao je da se Bećirović nije bojao jednog poraza, a drugi put je pobijedio.

"Bećirović je uspio pobijediti tog pokvarenog, prevrtljivog i sve u svemu jednog lošeg tipa, tog Bakira Izetbegovića", zaključio je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije