Svijet

Mur: Amerikanci su živjeli u zabludi, znao sam da će pobijediti Tramp

Mur: Amerikanci su živjeli u zabludi, znao sam da će pobijediti Tramp
Mur: Amerikanci su živjeli u zabludi, znao sam da će pobijediti Tramp

NJUJORK - Poznati američki dokumentarista Majkl Mur, dobitnik "Zlatne palme" za film "Farenhajt 9/11", koji je stalno tvrdio da će Tramp postati predsjednik bez obzira na ankete, poziva članstvo da zauzme Demokratsku stranku i "vrati je u ruke naroda".

On je na društvenim mrežama objavio šta bi trebalo hitno napraviti odmah nakon pobjede Donalda Trampa.

"Treba zauzeti Demokratsku stranku i vratiti je nazad u ruke naroda. Očajnički su nas iznevjerili", poručuje Mur.

On smatra da bi trebalo dati otkaz svim komentatorima, prognostičarima, analitičarima i anketarima u medijima koji su neumorno "gurali" svoju priču o tome da će kandidat demokrata Hilari Klinton da pobijedi, odbijajući da se suoče sa pravim stanjem u društvu.

"Ti isti ljudi sada pametuju o tome kako treba da pronađemo jedinstvo, savladamo podjele i ujedinimo se. Nastaviće da izvlače takve gluposti i u narednim danima. Ne slušajte ih", poručuje Mur svima koji su nezadovoljni rezultatima izbora.

Prema njegovom mišljenju, "svaki član Demokratske stranke u Kongresu koji nije spreman na borbu, otpor i opstrukciju, na način na koji su republikanci sputavali Obamu svakoga dana posljednjih osam godina, mora se skloniti s puta".

"Svi moraju prestati govoriti kako su zatečeni i šokirani. Sve vrijeme ste živjeli u zabludama i niste obraćali pažnju na svoje sugrađane i na njihov očaj.

Nakon što su godinama zanemarivani od obje stranke (demokrata i republikanaca), njihov bijes i potreba za osvetom prema sistemu je porasla", tvrdi Mur.

On ukazuje da se u tom trenutku pojavila TV zvijezda (Tramp) koja im se dopadala, sa planom da uništi obje stranke i da im svima kaže:

"Dajem vam otkaz!".

"Trampova pobjeda nije iznenađenje. Taj čovjek nikada nije bio samo šala. Time što su ga tako tretirali, samo su ga ojačali", smatra Mur.

On ukazuje da je Tramp pobijedio iako nije donio ukupno najviše glasova, ali da u SAD važi suludi izborni sistem iz 18. vijeka.

Majkl Mur je još u oktobru izjavio da Tramp sigurno pobjeđuje jer se obraća siromašnim i zanemarenim ljudima, pošto vjeruje da će ga oni dovesti na vlast.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije