Hronika

Suđenje za pljačku na autoputu: Odbrana specijalaca pripremila 25 svjedoka

Suđenje za pljačku na autoputu: Odbrana specijalaca pripremila 25 svjedoka
Foto: Ilustracija | Suđenje za pljačku na autoputu: Odbrana specijalaca pripremila 25 svjedoka

BANJALUKA - Republičko tužilaštvo završilo je izvođenje dokaza u ponovljenom postupku protiv specijalaca MUP-a Republike Srpske i njihovog saradnika koji su optuženi za pljačku oko 617.000 maraka na autoputu Banjaluka - Gradiška, a odbrana optuženih predložila je više od 40 dokaza i 25 svjedoka.

Podsjećamo, u ovom slučaju treći put sudi se nekadašnjim specijalcima Vladanu Maliću (35), Goranu Parašu (30) i Aleksandru Popoviću (32) te njihovom saradniku Olegu Bandi (33).

Jadranka Ivanović, branilac Paraša, Malića i Bande, istakla je da je prikupljanje bioloških tragova i njihovo čuvanje i transportovanje rađeno nezakonito, a to će, kako naglašava, pokazati dokazi. Prema njenim riječima, njihov poslodavac, odnosno MUP RS, prvi je vještačio oružje koje su prema optužnici oni koristili, što je protiv svih pravila.

Podsjećamo, Parašu, Maliću,  Popoviću  i Bandi sudi se treći put. Vrhovni sud RS je u oktobru ove godine drugi put ukinuo presudu kojom su bili osuđeni na ukupno 40 godina zatvora. Nakon drugog ukidanja prvostepene presude, slučaj je u skladu sa zakonom preuzelo novo vijeće Okružnog suda Banjaluka, a suđenje je počelo iznova saslušanjem svjedoka pokajnika Republičkog javnog tužilaštva.

Optužnica ih tereti da su 22. septembra 2015. godine na autoputu Banjaluka - Gradiška napali kolonu vozila agencije "Sector Security", koja je u Zagreb prevozila novac UniCredit banke, i oteli im novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije