Svijet

Klintonova: Svi smo razočarani, ali Tramp je naš predsjednik

Klintonova: Svi smo razočarani, ali Tramp je naš predsjednik
Klintonova: Svi smo razočarani, ali Tramp je naš predsjednik

NJUJORK - Kandidatkinja Demokratske stranke Hilari Klinton u prvoj izjavi nakon poraza od Donalda Trampa rekla je da se nada da će Tramp biti uspješan predsjednik.

„Znam koliko ste razočarani, i ja osjećam isto. Ovo je bolno i dugo će biti tako. Želim da znate ovo, naša kampanja, nije bila o jednoj osobi i jednim izborima, već o zemlji koju volimo“, rekla je Hilari Klinton.

Hilari je na binu izašla sa svojim mužem Bilom Klintonom uz osmjeh na licu.

“Hvala vam svima“, ponovila je više puta, ali publika je nastavila da aplaudira i nije mogla da počne govor.

“Sinoć sam čestitala Trampu i ponudila mu da radimo zajedno u ime naše zemlje. Nadam se da će biti uspješan predsjednik. Ovo nije ishod koji smo očekivali, ali ponosna sam i zahvalna za ovu nevjerovatnu kampanju koju smo zajedno izgradili. Vi predstavljate najbolje Amerike i biti vaš kandidat je bila jedna od najvećih časti u mom životu“, rekla je Hilari.

Kako kaže, vidjeli smo da je zemlja podijeljenija nego što su mnogi mislili, ali je ona uvijek vjerovala u SAD i uvijek će tako biti.

„Donald Tramp će biti naš predsjednik, dugujemo mu da ga pratimo. Imamo ustavnu demokratiju koju ne samo da poštujemo nego treba i da njegujemo. Imamo i vladavinu prava, svi smo jednaki. Cijenimo te vrijednosti i moramo da ih pratimo“, istakla je ona.

Zahvalila se svim ljudima koji su radili s njom tokom kampanje i izbora, te poručila da Amerika treba biti zahvalna Baraku i Mišel Obami.

"Bilo je zadovoljstvo raditi sa svim ovim ljudima.Naša zemlja im je dužna i duguje ogromnu zahvalnost."

Poručila je svim djevojčicama Amerike da zaslužuju svaku šansu i priliku i da trebaju ići za svojim ciljevima te ih ostvariti.

"Zahvalna sam našoj zemlji na svemu što mi je dala. Svoje blagoslove brojim svaki dan i zahvaljujem što sam Amerikanka. Vjerujem duboko da radimo zajedno, da poštujemo razlike, da smo jaki u našim ubjeđenjima i ljubavi u SAD. Naši najbolji dani su tek pred nama. Jači smo zajedno i ići ćemo naprijed zajedno."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije