BiH

NiP u završni dio kampanje krenuo iz Goražda

NiP u završni dio kampanje krenuo iz Goražda
Foto: NiP | NiP u završni dio kampanje krenuo iz Goražda

GORAŽDE - Nakon što su kampanju otvorili na Starom gradu u Srebreniku kandidati Naroda i pravde za predstojeće Izbore su u završni dio kampanje krenuli iz Goražda.

Poručeno je da je grad na Drini spreman za promjenu, da cijeli Bosansko-podrinjski kanton treba novi zamah i vlast koja će odgovorno rješavati ključne probleme ovog dijela BiH.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković svoje obraćanje počeo je u vezi sa tunelom Hranjen, koji bi trebao skratiti put i povezati Goražde sa Sarajevom.

„U mom kabinetu počela je priča o tunelu Hranjen, mi smo izdvojili novac da se napravi projektna dokumentacija i obećavam da ćemo je mi završiti“, kazao je Konaković.

Prema Konakoviću, borba protiv korupcije i stručni ljudi na odgovornim pozicijama dvije su ključne odlike odgovorne vlasti.

„Hranjen je primjer i korupcije i neslušanja struke. Procijenjena vrijednost je 90 miliona KM zato što nisu slušali struku koja je predlagala drugi, malo skuplji, pravac. I sad kažu treba nam još 300 miliona KM na ovoj ruti. Imate hidroelektranu Vranduk, 15 puta su otvarali gradilište i na kraju platili penale Strabagu. Na Termobloku je bačeno 300 miliona KM“, naveo je Konaković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije