BiH

Policiji u Doboju prijavljeno da je napadnut posmatrač OEBS-a, on to negirao

Policiji u Doboju prijavljeno da je napadnut posmatrač OEBS-a, on to negirao
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Policiji u Doboju prijavljeno da je napadnut posmatrač OEBS-a, on to negirao

DOBOJ - Policiji u Doboju je aktivista jedne političke partije prijavio da je na biračkom mjestu ispred objekta Osnovne škole "Jovan Dučić" fizički napadnut stalni posmatrač Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OSCE).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS su saopštili da su policijski službenici Policijske stanice Doboj po prijavi obavili razgovor sa navodno napadnutim licem.

"B.S. iz Njemačke, službenik misije OSCE/ODIHR je negirao da je bio napadnut, navodeći da je ušao na biračko mjesto i počeo snimanje, nakon čega je isti udaljen sa biračkog mjesta, odnosno da nije bilo fizičkog napada. Lice nije imalo vidljivih povreda ili bilo kakvih drugih tragova koji bi ukazivali na fizički napad", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u 13.55 časova u prostorije dežurne službe PS Doboj 1 obratio gore pomenuti međunarodni posmatrač, B.S. sa namjerom da prijavi fizički napad ispred objekta dobojske škole.

Dalje se navodi da je u 13.50 časova od strane Opštinske izborne komisije prijavljeno da je na biračkom mjestu u OŠ ''Petar Petrović Njegoš" u opštini Istočna Ilidža M. A. Iz Istočne Ilidže, koristila olovku sa kamerom prilikom popunjavanja glasačkog listića.

"Po izjavi imenovane navedenu olovku dobila je od D.M. Od strane policijskih službenika PS Istočna Ilidža olovka je privremeno oduzeta, a o navedenom obaviješten je dežurni tužilac koja je navedeno kvalifikovala kao krivično djelo ''Izborna prevara'', te da se po kompletiranju predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv D.M.", stoji u saopštenju.

Ističe se da je od 14.20 do 15.20 časova na glasačkom mjestu I i II u naselju Ekonomija u Zvorniku prekinuto glasanje jer član komisije N.T. nije dozvolio jednom građaninu da glasa jer ga je prepoznao kao lice koje je već izašlo na glasanje.

"Na lice mjesta izašli su članovi Gradske izborne komisije koji su riješili navedeni nesporazum", stoji u saopštenju.

Policijskoj upravi Bijeljina D.O iz ovog grada je prijavila da joj se u Ulici Baje Pivljanina iz "golf"-a bijele boje, obratilo nepoznato lice, predstavljajući se kao policijski službenik i tražio da pokaže ličnu kartu.

"Navedena je tom prilikom zatražila da joj isti pokaže službenu legitimaciju i da se predstavi kako bi se uvjerila da se radi o policijskom službeniku, nakon čega joj je isti vratio ličnu kartu i udaljio se u nepoznatom pravcu", pojašnjava se u saopštenju.

Policijskoj stanici u Šekovićima je prijavljeno da su Š.Đ i Š.NJ. na jedno biračko mjesto dovezli nepokretno lice D.D. i sugerisali joj za koga da glasa.

"Kada je iste upozorila predsjednica Komisije Lj.V. da to ne smiju da rade, navedena lica su istu vrijeđala. Lica Š.Đ. i Š.Nj. biće prekršajno sakcionisana po Zakonu javnom redu i miru", navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije