BiH

Radmanović: Federalni političari ne biraju riječi da oblate Beograd i Zagreb

Radmanović: Federalni političari ne biraju riječi da oblate Beograd i Zagreb
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Radmanović: Federalni političari ne biraju riječi da oblate Beograd i Zagreb

ISTOČNO SARAJEVO - Nosilac liste SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici jedan Nebojša Radmanović smatra da je poražavajuća i potpuno nepotrebna praksa federalnih političara da u finišu izborne kampanje ne biraju riječi upućene prema Beogradu i Zagrebu kojima će oblatiti političare iz susjednih zemalja.

"U kampanji su, praktično, napravili ratno stanje u kojem su meta Beograd i Zagreb. Kao da se utrkuju ko će više napasti predsjednike Srbije i Hrvatske Aleksandra Vučića i Zorana Milanovića", rekao je Radmanović Srni.

On ističe da je sarajevska politička elita pokazala apsolutno nerazumijevanje za dobrosusjedske odnose u regionu.

"Nevjerovatno je da smatraju da će im to donijeti političke poene. Stiče se utisak da sarajevski političari ne znaju šta žele", ocijenio je Radmanović.

On navodi da je takva politika loša, ne samo po dobrosusjedske, nego i za odnose unutar BiH.

"Takav pristup pravi još veće podjele u zemlji", naglasio je Radmanović.

On je napomenuo da je za sve sarajevske stranke, bez izuzetka, zajednički koncept protiv Republike Srpske u kojem se zalažu za unitarnu BiH bez entiteta.

"Otuda i ne čude njihove poruke u kampanji poput 'građanska država' ili 'Bakir Izetbegović za predsjednika'. To ne doprinosi boljim odnosima u BiH, a to ćemo tek da osjetimo nakon izbora", izjavio je Radmanović.

On je istakao da Republika Srpska ima normalnu dobrosusjedsku politiku i prema Beogradu i prema Zagrebu.

"Za Beograd je to i očekivano, ali u posljednje vrijeme popravljaju se odnosi i sa Zagrebom. Regionalna saradnja je nasušna potreba, a šta dobijamo od političara iz Sarajeva - poruke da nisu za 'Otvoreni Balkan'. Pa za šta ste?", upitao je Radmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije