BiH

SDS: Policija odmah da privodi zbog izborne krađe

SDS: Policija odmah da privodi zbog izborne krađe
Foto: Radoš Krstojević | SDS: Policija odmah da privodi zbog izborne krađe

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je Tužilaštvo, MUP Srpske i Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) da u što kraćem roku, kako navode, privedu i saslušaju osobu koja je javno medijima priznala da je učestvovala u izbornoj krađi na štetu Jelene Trivić, kandidata za predsjednika Srpske.

"Za očekivati je bilo da nakon emitovanja izjava o priznanju izborne krađe od predsjednika biračkog odbora u selu Krajišnik kod Gradiške Stevana Gutića on, kao i svi članovi tog biračkog odbora, odmah budu privedeni i saslušani. Međutim to se po našim saznanjima još nije desilo", navode u SDS.

Podsjećaju da je Gutić u kamere BN TV priznao da rezultati glasanja dostavljeni CIK-u sa biračkog mjesta gdje je bio predsjednik  komisije ne odgovaraju istini tj. da su svi glasovi Jelene Trivić u zapisniku uneseni drugom kandidatu.

"Nereagovanje policije ja za još veće čuđenje obzirom da je Gutić i sam priznao da je svjestan da je  počinio krivično djelo. Prema našim saznanjima ovakvih i sličnih slučajeva ima širom Srpske i nećemo ni po koju cijenu dozvoliti da očigledne izborne krađe prođu nekažnjene. Još jednom pozivamo nadležne organe da hitno reaguju i da privedu sve članove pomenutog biračkog odbora, kao i sva druga lica za koje se ispostave konkretni dokazi da su učestvovala u izbornim krađama i prevarama", poručuju iz SDS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije