BiH

SP Gradiška: Ubrzani razvoj za bolju Srpsku

SP Gradiška: Ubrzani razvoj za bolju Srpsku
Foto: Ustupljena fotografija | SP Gradiška: Ubrzani razvoj za bolju Srpsku

GRADIŠKA - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da će se socijalisti zalagati za jačanje ekonomije i ubrzani ekonomski rast i razvoj Republike Srpske, jer je to preduslov stabilnosti koja je najpotrebnija u narednom periodu.

"Ekonomsko-socijalni razvoj podrazumijeva brži rast naše ekonomije, posebno kroz rast investicija, a, s druge strane, država mora da utiče svojim mjerama na smanjenje cijene, jačanje konkurentnosti privrede i da na taj način spriječimo povećanje inflacije koja je sada vidljiva", rekao je Đokić u Gradišci, gdje je održana predizborna tribina koalicije SP-NDP-SNP.

On je istakao da drugi smjer politike SP-a mora biti trajna borba za stabilnost i očuvanje mira na ovim prostorima.

"Zato smo podržali kandidaturu Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH. Svi mi zajedno sa njima kao važan tim treba da narodu osiguramo mir i stabilnost", rekao je Đokić.

On je istakao da je SP  veoma organizovana partija na prostoru Republike Srpske u svim izbornim jedinicama, a budući da na ovim izborima učestvuje u koaliciji sa NDP-om i SNP-om ostvariće rezultat koji će biti bolji od očekivanog na početku ove kampanje.

"To znači da možemo ostvariti najmanje devet direktih mandata u svih devet izbornih jedinica", rekao je Đokić, koji je i nosilac liste SP-NDP-SNP za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici šest.

Predsjednik Gradskog odbora SP Gradiška Strahinja Jurišić izjavio je da je ovo ekipa mladih ljudi koja očekuje dobar rezultat na predstojećim opštima izborima.

"Socijalisti brinu o narodu i vjeruju u socijalističke ideje jednakosti i stabilnosti našeg društva i mislimo da svi trebaju da se drže toga", rekao je Jurišić, koji je i kandidat ove koalicije za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici dva.

Nosilac liste ove koalicije za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jeinici jedan Davor Strika izjavio je da je SP kao partija u prethodnom periodu radila na povećanju minimalnih i prosječnih plata i povećanju penzija i ne želi da stane na tome.

"Moramo raditi na tome da našem društvu uvijek bude bolje i zato je naša parola na ovim izborima `Za bolju Srpsku` i siguran sam da će kandidati koji su predstavljeni ne samo ovdje, već u cijeloj Srpskoj, odgovoriti tom zadatku", rekao je Strika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije