BiH

Šarović: Srpskoj su potrebni mir, stabilnost i razvoj

Šarović: Srpskoj su potrebni mir, stabilnost i razvoj
Foto: N.N. | Šarović: Srpskoj su potrebni mir, stabilnost i razvoj

PRIJEDOR - Mir, stabilnost, razvoj, to je ključna poruka koju šaljemo, jer je to ono što u ovom teškom trenutku nedostaje Republici Srpskoj, poručio je Mirko Šarović, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, tokom posjete Prijedoru.

"Nisu nam potrebni nestabilnost i raspirivanje krize. Zbog toga smatramo da je ludilo uskraćivanje agremana njemačkom ambasadoru. Stara poslovica kaže da treba spustiti jedra u vrijeme bure. Ne treba raspirivati nikakva nova žarišta, jer je to loše za Republiku Srpsku", rekao je Šarović.

On je dodao da će politički podržati sve dobre projekte, ali da će insistirati na tome da se oni očiste od kriminala i korupcije, što se posebno odnosi na projekat auto-puta koji je bitan za Prijedor.

"Iz Prijedora želimo da kažemo da ćemo podržavati projekat izgradnje auto-puta Banjaluka - Prijedor, ali ćemo ih spriječiti da kradu pare, time što ćemo ih smijeniti sa vlasti. Građani mogu da budu mirni, biće auto-puta, ali će sve biti pošteno urađeno što se tiče tog projekta", istakao je Šarović.

Jelena Trivić, kandidat za predsjednika Republike Srpske, izjavila je da da su stranke opozicije upravo u Prijedoru, na primjeru borbe za RŽR Ljubiju pokazali da će uvijek biti na strani Republike Srpske. Dodala je da Šarovića smatra čovjekom koji može da donese političku stabilnost.

"On može da zaustavi ovo političko ludilo u Republici Srpskoj i BiH, da osigura mir i stabilnost. Ja ću u svojim ustavnim kapacitetima predvoditi grupu ljudi koja će pobijediti korupciju. Uz političku stabilnost i pobjedu nad korupcijom imaćemo i ekonomski prosperitet, više investicija, bolje zdravstvo i najbolje obrazovanje. Investicije ne odlaze tamo gdje vlada nestabilnost. Ukoliko neko misli da nas uvodi u predstave, onda skreću pažnju sa onoga šta su životne teme u Republici Srpskoj. Status boraca, penzionera, majki, djece, radnika, to su teme i na njih mi dajemo odgovor", istakla je Trivićeva.

Ona je dodala da od nove vlade očekuje da uvede neradnu nedjelju tamo gdje je to ekonomski opravdano, obezbijedi besplatne udžbenike za sve osnovce u čitavoj Srpskoj, produži trajanje porodiljskog odsustva na 18 mjeseci za prvo dvoje djece, te na 24 mjeseca za svako naredno, obezbijedi finansiranje 50 odsto cijene privatnih vrtića, omogući povećanje penzija za 10 odsto, a boračka primanja za 20 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije