BiH

Skoko: Razmisliti o odgađanju izbora

Skoko: Razmisliti o odgađanju izbora
Foto: N.N. | Skoko: Razmisliti o odgađanju izbora

BANJALUKA - Ukoliko ne postoje uslovi da se Lokalni izbori održe na bezbjedan i na demokratski način zbog epidemiološke situacije, onda ih treba ili odgoditi ili otkazati, poručio je šef Izbornog štaba Socijalističke partije Srpske - SPS Maksim Skoko.

On je naglasio da zdravlje građana mora da bude na prvom mjestu, te da je trebalo mnogo ranije razmišljati o epidemiološkoj situaciji i rizicima.

"Ne bi ni postojao ovaj problem da izbori nisu prolongirani i ne bi bila ovakva situacija. Svakako da je potrebno razmisliti o mogućim rješenjima, jer je evidentno da smo ušli u mnogo teži period, gdje je prije svega potrebna i lična i kolektivna odgovornost. Zdravlje građana je na prvom mjestu i ako nema uslova za demokratsko i bezbjedno sprovođenje izbora, moguća rješenja su odgoda ili otkazivanje izbora. Izvjesno je jedino da niko u BiH nema ni iskustvo u ovakvim situacijama niti može ponuditi bilo kakve garancije po pitanju bezbjednosti. Bilo bi dobro da se pored nadležnih institucija po ovom pitanju izjasne i drugi politički subjekti, jer već u kampanji je vidljivo da ovakav vid komunikacije i predstavljanja ne dopire do svih građana", poručio je Skoko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije