SP Qatar 2022.

BiH

Šmit: Na izborima bili manji prekršaji

Šmit: Na izborima bili manji prekršaji
Foto: Fena | Šmit: Na izborima bili manji prekršaji

SARAJEVO - Federacija BiH je bila šepava patka, jer prethodna su pravila nisu doveli ni do čega, poručio je danas Kristijan Šmit, visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu kojeg Republika Srpska ne priznaje.

"U prvom bih redu danas jedan dan nakon izbora želio zahvaliti i čestitati građanima koji su izašli na izbore. Vi ste izabrali, iskoristili ste svoje pravo. Znate da sam na početku godine rekao kakav god je Izborni zakon bude izbori će biti organizovani. Organizovani su upravo onako kako zakon propisuje. Znate da je bilo teško da se odvoji budžet za izbore. To se moglo uraditi i bez moje odluke, ali se političari nisu mogli dogovoriti, a to je dovelo do toga da sam donio odluku i dobro je da smo to uradili, inače bi bili dovedeni izbori u pitanje", rekao je Šmit i dodao da je u izbornom procesu bilo manje prekršaja te da je na nakon razgovara s promatračima izbornog procesa "Pod lupom" ustanovljeno je da je ovo dobar smjer jer smo imali manje prekršaja.

"Kada je riječ o rezultatima tu se ne ponašaju neki onako kako bi trebalo. Birači imaju pravo da vide one koje biraju. Ne može biti da nakon četiri godine ne radi, da one većine koje su birane ne donose odluke. Mi smo u Federaciji BiH imali taj i morali smo donijeti te odluke. Moj cilj je bio da nam se to neće desiti ovoga puta", rekao je Šmit.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije