BiH

Pratite nas na Google news

Stevanović: Očekujemo najmanje 60 odbornika i tri načelnika

Stevanović: Očekujemo najmanje 60 odbornika i tri načelnika
Foto: N.N. | Stevanović: Očekujemo najmanje 60 odbornika i tri načelnika
Srna

DOBOJ - Zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović poručila je da ova stranka na lokalnim izborima u novembru očekuje da osvoji najmanje 60 odborničkih mandata i tri načelnička mjesta.

Stevanovićeva je naglasila da DEMOS na izbore izlazi sa jasnim i konkretnim izbornim programom za sve lokalne zajednice, sa dobrim i kvalitetnim listama, i sa ljudima koji su već dokazani u svojim sredinama.

"DEMOS ove godine prvi put izlazi na izbore. Izlazimo potpuno organizaciono spremni, sigurni u sebe i čistog obraza", izjavila je Stevanovićeva danas u Doboju.

Ona je poručila da je dobojski odbor jedan od najorganizovanijih u DEMOS-u i da će u koaliciji sa Prvom Srpskom demokratskom strankom ostvariti dobar rezultat u ovoj lokalnoj zajednici.

Gradski odbor Demokratskog saveza (DEMOS) Doboj predstavio je danas na gradskoj Tvrđavi kandidate ove stranke za lokalne izbore.

Nosilac liste Demokratski savez-Prva Srpska demokratska stranka Slađan Jović rekao je da očekuju tri odbornička mjesta u lokalnoj skupštini.

Jović je pojasnio da je za promociju kandidata izabrana dobojska Tvrđava, koja je u njihovom programu i okosnica daljeg razvoja turizma u ovoj lokalnoj zajednici.

On je u okviru programskih ciljeva najavio i izgradnju keja uz obalu rijeke Bosne, koji prema njegovim riječima treba da posluži kao zaštita od plavljenja grada.

Koalicija DEMOS-Prva SDS nema svog predstavnika za gradonačelnika, a podršku za ovu funkciju dali su kandidatu SNSD-a Borisu Jeriniću.

Prema podacima Centralne izborne komisije BiH, na području Doboja ovjereno je 85 političkih subjekata, od kojih su 34 nezavisna kandidata, 47 političkih stranaka i četiri koalicije.

Za gradonačelnika su se kandidovali Boris Jerinić - SNSD, Srđan Todorović - SP i Cvijan Filipović - SDS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije