BiH

Trivić: Insistiraćemo da se izbori ponove

Trivić: Insistiraćemo da se izbori ponove
Foto: Velibor Tripić | Trivić: Insistiraćemo da se izbori ponove

BANJALUKA - Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednika Srpske, navodi da neće priznati izborne rezultate za nivo predsjednika Srpske, te ističe će biti insistirano da se izbori ponove.

Ona je to napisala osvrćući se na izjavu Stevana Gutića, predsjednika Biračkog odbora u selu Krajišnik kod Gradiške, a koji je priznao da rezultati glasanja dostavljeni CIK-u, ne odgovaraju istini.

"Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na listi nalazio iznad Jelene, uveo 137, a Jeleni sam stavio tri nule", rekao je Gutić za BN.

Upravo to je komentarisala i Trivićeva, navodeći da je predsjednik biračkog odbora priznao da je dopisao njene glasove drugom kandidatu.

"Pronalazimo na desetine biračkih mjesta na kojima ja kao jedan od dva kandidata između kojih se vodi najveća bitka, imam ili 0 glasova ili jako mali broj glasova (1 ili 2), a da se moji glasovi upisuju drugim kandidatima sa liste za predsjednika . Uz preko 32.000 nevažećih listića na do sada obrađenom materijalu, brojnim neregularnostima u Doboju, Zvorniku i Prijedoru, ali i širom Republike Srpske, uz mnoge neregularnosti 'slijepih' ljudi, pokazivača, istjerivanja posmatrača sa biračkog mjesta, otvaranja vreća tokom noći, mijenjanja zapisnika...", ističe ona.

Kako dodaje, sve ovo su razlozi zbog kojih neće priznati izborne rezultate za nivo predsjednika Republike Srpske.

"I insistiraćemo snažno i ići prema CIK-u da se izbori ponove. Naš pravni tim sve dokumentuje i predaje nadležnim institucijama, a iskoristićemo sva civilizovana i demokratska sredstva da ovo istjeramo na čistac kako bi bila ispoštovana narodna volja", istakla je Trivićeva.

Pomenuto selo Krajišnik je, inače, rodno mjesto majke Jelene Trivić. Sa ovog biračkog mjesta, dostavljeni su podaci CIK-u prema kojima je kandidat za predsjednika Srpske Milorad Dodik osvojio 141 glas, Zoran Kalinić 137, a Jelena Trivić - nula.

Penzionerka Stana Sančanin za RTV BN kaže da je to nemoguće.

"Jelena je ovdje, može se reći, rođena. Njena majka je rođena i odrasla ovdje i nije moguće da nije bilo glasača. Meni se puno ljudi javljalo. Glasala sam ja, muž, brat, snaja, bratova snaja, sin, glasalo je puno ljudi", ispričala je ova penzionerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije