BiH

Zatler: Građani, izađite na izbore, a mi ćemo osigurati da svaki glas bude izbrojan

Zatler: Građani, izađite na izbore, a mi ćemo osigurati da svaki glas bude izbrojan
Foto: V. TRIPIĆ | Zatler: Građani, izađite na izbore, a mi ćemo osigurati da svaki glas bude izbrojan

Johan Zatler, šef kancelarije EU, u podkastu za Nezavisne novine, pozvao je građane BiH da izađu na izbore 2. oktobra, uprkos tome što, kako i sam kaže, nije zadovoljan reformama koje političari nisu sproveli, iako su obećali.

"Razumijem da postoje možda neki ljudi koji su razočarani, koji nisu zadovoljni brzinom reformi. Tu nemam dileme. Ni sam nisam zadovoljan jer su reforme koje smo vidjeli u protekle dvije godine zaista bile minimalne. Ja sam zaista očekivao mnogo više, veći angažman vaših političara da ostvare svoja obećanja građanima ali sad postoji šansa 2. oktobra da i vi donesete svoj izbor", rekao je on.

On je rekao da je EU pokrenula kampanju "Sve počinje izborom", uz dvije poruke – jedna da građani imaju mogućnost izbora, a druga da imaju moć.

Rekao je da je CIK BiH uradio više stvari na podzakonskom nivou da izborni proces bude unaprijeđen, poput uvođenja pečata i okretanja glasačkih kabina kako bi se spriječile manipulacije.

"Biće na hiljade posmatrača Pod lupom, imaćemo i međunarodne posmatrače, tako da je ovo za nas zaista jedan veliki prioritet, i osiguraćemo da svaki glas bude izbrojan", rekao je Zatler.

Ovdje možete pogledati kompletan podkast i čuti poruke EU za građane na narednim izborima, kao i ostale projekte koje kancelarija EU u BiH sprovodi ovih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije