BiH

Zatražen pritvor za petorku zbog izborne krađe u Novom Gradu

Zatražen pritvor za petorku zbog izborne krađe u Novom Gradu
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Zatražen pritvor za petorku zbog izborne krađe u Novom Gradu

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je predložilo pritvor za pet osoba koje su osumnjičene za izborne nezakonitosti u Novom Gradu.

"Mjera pritvora predložena je za Suvadu Halilovića (68), Emiru Vakufac (52), Ramiza Hamzagić (55), Ismeta Džafića (64) i Ismeta Mehinovića (52)", stoji u saopštenju i dodaju da je mjera pritvora potrebna zbog nastavka istražnih aktivnosti Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija, o svim okolnostima počinjenja krivičnih djela vezanih za dostavljanje velike količine ispunjenih glasačkih listića na biračko mjesto.

"Temeljitom istragom tužilaštva i policijskih agencija, nastojaće se identifikovati sve osobe povezane sa krivičnim djelom, kao i organizatori i nalogodavci ovih nezakonitih aktivnosti. Naime, postoji opasnost da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, priktivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike", dodaje se u saopštenju.

Kako se navode iz Tužilaštva BiH, nakon što su predati u njihovu nadležnost, postupajuća tužiteljica ispitala je osumnjičene u prisustvu advokata, te je prema Sudu BiH upućen prijedlog pritvora za svih pet osumnjičenih osoba koji su pod istragom su zbog krivičnih djela izborna prevara i uskraćivanje biračkog prava.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije