Društvo

Pratite nas na Google news

Teško bolesni majka i sin jedva preživljavaju

Teško bolesni majka i sin jedva preživljavaju
Foto: Velibor Tripić | Teško bolesni majka i sin jedva preživljavaju
Anja Matarugić

LAKTAŠI - Moj sin rođen je sa rijetkom vrstom tumora jetre, njegov otac nas je napustio kada je sin imao godinu dana, jer je njemu to bilo previše. Kada je napunio četiri godine, dobio je svinjski grip, infekciju bubrega, temperaturu od 41 stepen, koja nije spadala po dva mjeseca, a tada su meni otkrili treći stepen malignog oblika karcinoma grlića materice, koji je metastazirao, prisjeća se Snježana Plavšić poteškoća koje su ona i sin prošli.

Porodica Plavšić živi u Mahovljanima, kod Laktaša. I majka i sin, učenik drugog razreda osnovne škole, teško su bolesni, a na osnovne lijekove mjesečno daju oko 70 KM.

Mjesečna primanja su im manja od 300 KM, od toga, kaže Plavšićeva, oko 150 KM daju za račune.

Njihovim mukama nije bilo kraja, jer je nakon Verthajm-Majgs operacije, operativnog zahvata radikalne histerektomije, jedne od najtežih ginekoloških operacija, Plavšićeva ostala bez hormona, i njen organizam je uveden u stanje rane menopauze.

"Od 36 godine moje tijelo je u stanju žene od 70 godina. Imam galopirajuću osteoporozu, galopirajuće okoštavanje, bubreg mi je otkazao, štitna žlijezda mi je otkazala, sada su otkrili da imam trombozu i giht", ispričala je Plavšićeva.

Bez porodice, prijatelja i bilo koga ko im može pomoći zavise samo jedno od drugoga.

Plavšićeva kaže da je za tri godine imala šest operacija te da je u bolnici ležala samo onoliko koliko je morala i vraćala se kući da njenog sina ne smjeste u dom za nezbrinutu djecu.

"Sve što radim u životu, radim zbog svog djeteta. Mi samo želimo da živimo normalno. Hvala svima koji su nam pomogli, ali ljudi ne razumiju kada kažete da nemate, oni misle da ste gladni pa donesu vreću brašna, ali ja tu vreću brašna zbog osteoporoze ne mogu zamijesiti", kaže Plavšićeva.

U kući imaju samo osnovno

Dodaje da im je prije nekoliko godina jedan čovjek pomogao i sredio kuću da imaju makar ono osnovno.

"Srećom, imamo kuću, koja čak i nije na moje ime, ali mi ne možemo jesti zidove. Nama je potrebna finansijska pomoć, jer ja zbog svog zdravstvenog stanja ne mogu da radim. Samo želim da moj sin završi školu", kazala je Plavšićeva.

Dodaje da je njen sin hiperaktivno dijete, ali i odličan učenik i divan dječak, koji kao i sva druga djeca, zaslužuje normalno djetinjstvo.

Budimo humani

Svi koji žele da pruže finansijsku pomoć porodici Plavšić novac mogu da uplate na broj žiro računa SNJEŽANA (VITOMIRA) PLAVŠIĆ-ĐUROVIĆ   562-099-80876262-39 NLB razvojna banka.

Za inostrane uplate na račun:

IBAN: BA395620998121033815

SNJEŽANA (VITOMIRA) PLAVŠIĆ-ĐUROVIĆ

MAHOVLJANI

78 250 LAKTAŠI

SWIFT BIC: RAZBBA22

NLB razvojna banka a.d. Milana Tepića br 4, 78 000 Banjaluka

Bosnia and Herzegovina

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije