Ex -Yu

Fauči preporučio Indiji mjere zaključavanja

Fauči preporučio Indiji mjere zaključavanja
Foto: Tanjug/AP | Fauči preporučio je Indiji mjere zaključavanja
Tanjug

NJU DELHI - Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči preporučio je Indiji da uvede mjere zaključavanja na nekolliko nedjelja kako bi zaustavila širenje korona virusa.

"Ovaj virus nam je pokazao da će, ako se prepusti sam sebi, eksplodirati u društvu", upozorio je Fauči u intervjuu za list ''''Indijan ekspres''''.

"Niko ne voli da zaključava zemlju...Ali ako to učinite na samo nekoliko nedjelja, mogli biste imati značajan utjecaj na dinamiku širenja", poručio je Fauči, prenosi Glas Amerike.

Broj novozaraženih korona virusum u Indiji danas je neznatno pao, ali je broj smrtnih slučajeva porastao za rekordnih 3.689. Istovremeno, još jedna indijska država uvela je karantin.

Indijske vlasti su registrovale 392.488 novih slučajeva u protekla 24 sata, dok je ukupan broj zaraženih premašio 19,5 miliona. Od korona virusa do sada je preminulo 215.542 ljudi.

Bolnice, mrtvačnice i krematorijumi su prepuni, nakon što je u Indiji više od 10 dana zaredom zabeleženo najmanje 300.000 novozaraženih. Mnoge porodice moraju same da traže ljekove i kiseonik.

Restrikcije su uvedene u gotovo 10 indijskih država i teritorija, dok nacionalna vlada i dalje okljeva da uvede karantin u cijeloj zemlji, navodi Glas Amerike.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije