Ex -Yu

Forenzičar koji istražuje ubistvo pjevačice: Jelena nije ubijena na nasipu

Forenzičar koji istražuje ubistvo pjevačice: Jelena nije ubijena na nasipu
Foto: Ilustracija | Forenzičar koji istražuje ubistvo pjevačice: Jelena nije ubijen na nasipu

NOVI SAD - Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička ispitivanja iz Novog Sada, koji je u aprilu ove godine unajmila porodica Krsmanović kako bi se konačno riješilo najmisterioznije ubistvo posljednjih godina u Srbiji, iznio je nova saznanja.

Prema njegovim riječima, obducent je vrijeme smrti odredio na osnovu izgleda kože na Jeleninom tijelu.

"On je to zaključio na osnovu promena na njenoj koži, koja je dobila izgled tzv. kože pralje. S tim u vezi, obducent je utvrdio da je Jelenino telo u vodi bilo više od tri sata a manje od tri dana", navodi Šipka.

Zbog toga, kako naglašava, CFI ostaje pri tvrdnji da je pjevačica ubijena dan ranije - u noći između 1. i 2. aprila 2016. godine, a ne 2. aprila između 16.47 i 17.20h.

"Ostaje nejasno kako je određeno takvo vreme smrti. U vreme zadavanja udarca u glavu - utvrđeno je. Navodi se nasip, uža lokacija, kanal s vodom", dodaje Šipka.

Centar za forenziku tvrdi i da mjesto ubistva tek treba da bude utvrđeno "jer to nije nasip".

"Nedostatak tragova krvi na licu mesta nalaska tela Jelene Krsmanović, nedostatak krvi na Jeleninoj majici, nedostatak blata na patici, čarapama i trenerci isključuje mogućnost da se ubistvo odigralo na nasipu", tvrdi Šipka.

Kako kaže, velika je dilema kako je Jelena ubijena u vodi a da je ubica pobjegao mokar do gole kože usred bijela dana na nasipu.

(Blic.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije